⏰ квасоля дуже корисна, але тільки після варіння

Чи втрачає квасоля корисні властивості при варінні

10:00
час читання —3   хв.

квасоля багата корисними речовинами. Щоб насолодитися її смаком і м'якістю, перед застосуванням в їжу квасолеві боби необхідно обов'язково відварити у воді , так як сира квасоля є джерелом токсичних компонентів (фазін, фазеолунатін). Нерідко вживання сирої або недовареною квасолі закінчується отруєнням.

отруйні речовини в квасолевих бобах починають руйнуватися через 10 хвилин варіння. Але для більшої безпеки продукт потрібно відварювати не менше 1,5 годин.

варена квасоля не втрачає своїх корисних компонентів. Однак, якщо при варінні бобів в воду була додана сода для швидкого розварювання, при приготуванні можуть зруйнуватися вітаміни групи в — через створеної содою лужного середовища. Корисніше не класти соду, а довше поварити квасолю. Скоротити час варіння бобів допоможе довгий замочування (не менше 8 годин). Також замочування знизить ймовірність прояву метеоризму.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?