Як варити баранячі нирки
1. Поставити велику каструлю води на розігрів.
2. Баранячі нирки перед тим як варити залити холодною водою і залишити на 10 хвилин.
3. Кожну нирку розрізати навпіл і вичистити кров'яні згустки. Видалити жили і плівку, зрізати околопочечний жир (білого кольору, саме він може надавати гіркоту, хоча і рідко).
4. Нирки викласти в невелику каструлю з заготовленим раніше окропом, варити 5 хвилин, потім злити воду.
5. Обдати нирки холодною водою, знову набрати окропу і варити ще 5 хвилин.
6. В останній воді варити 20 хвилин, якщо сильний запах, то можна додати спеції і зелень.
7. За 5 хвилин до кінця варіння посолити.
подавати варені нирки смачно на бутербродах, в салатах або обсмаживши з овочами.
Фкуснофакти
баранячі нирки, особливо якщо це субпродукт від дорослої тварини, можуть мати досить сильний запах. Нирки молодого баранчика досить ненадовго замочити, а старого доводиться замочувати і до доби. Допоможе заощадити час приготування молоко (вимочування в ньому) і ароматні спеції.
через проблеми з запахом навіть при смаженні баранячі нирки рекомендують обварювати хоча б пару хвилин у воді.
Якщо ви бачите нирки в магазині вперше, знайте, що це відмінна основа для ситного другої страви (смажити з цибулею і подавати соусом), можна посмажити на грилі або просто пустити в салат.