⏰ як варити баранячий мову-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Як варити баранячий мову?

10:00
Баранячий мову варити в підсоленій воді 1,5-2 години в залежності від молодості баранини і свіжості мови.
в мультиварці баранячий мову варити на режимі "Суп" або "курячий бульйон" 1-1,5 години.
у скороварці варити баранячий мову 25-35 хвилин.
в пароварці варити баранячий мову 2 години.

Як варити баранячий мову

Як варити баранячий мову в каструлі
1. Баранячий мову помити, почистити від плівки, зрізати шкірку.
2. Налити холодну воду в каструлю, помістити туди цілий язик, закип'ятити і відразу злити воду.
3. У каструлю з мовою налити свіжу холодну воду, закип'ятити і варити 1,5 години (якщо мова маленького розміру і баранина молода) або 2 години (якщо мова великий і баранина зріла), на зменшеному до мінімуму вогні.
4. Періодично знімати піну з поверхні бульйону з використанням шумівки.
5. У підготовлюваний бульйон додати кілька горошин перцю і один лавровий лист, посолити.

Як варити баранячий мову в мультиварці
1. Промитий і очищений баранячий мову, одну цілу цибулину і цілу моркву укласти в ємність мультиварки, залити кип'яченою водою до позначки 8, воду посолити.
2. Виставити на мультиварці режим « курячий бульйон» і готувати баранячий мову протягом 1 години.

Як варити баранячий язик в скороварці
1. У скороварці довести до кипіння підсолену воду, помістити туди промитий і очищений баранячий язик, готувати при закритій кришці 25 хвилин.
2. В середині варіння додати в бульйон чайну ложку лимонного соку і один лавровий лист.

як варити баранячий мову в пароварці
1. Баранячий мову промити і зачистити від шкірки і плівки, натерти сіллю і перцем, скропити половиною чайної ложки лимонного соку.
2. Мова укласти в каструлю і залишити на 30 хвилин. Перекласти у фольгу, загорнути краї, помістити в пароварку (у верхню чашу), готувати 1,5-2 години до м'якості.

Салат з вареного баранячого мови

продукти для приготування салату
баранячий язик — 3 штуки
Салат — 8 великих листя
червоний болгарський перець — 1 штука
зелена цибуля — кілька стрілок
морква — половинка
Ріпка — половинка
маслини без кісточок — 5 столових ложок
Гірчиця — 1 столова ложка
оливкова олія — 3 столові ложки
виноградний оцет — 2 столові ложки
чорний мелений перець і сіль — за смаком

Як приготувати салат з відвареним баранячим язиком
ріпу, моркву очистити. Баранячий мову зварити з ріпою і морквою, додаванням солі і перцю.
Салат порвати або порізати дерев'яним ножем. Болгарський перець залити водою, поставити на вогонь і варити 10 хвилин. Потім очистити від шкірки, насіння і нарізати смужками.
змішати виноградний оцет, оливкову олію і сіль. Очистити мови від шкірки і нарізати смужками. На кожну тарілку викласти листя салату, перець, язик. Полити салат сумішшю оцту, масла і солі. Прикрасити маслинами і подавати до столу.

салат з баранячого мови і персика

продукти
баранячий язик — 200 грам
Пекінська капуста — 100 грам
свіжий огірок — 1 штука
мариновані печериці — 4 штуки
Персик (консервований/свіжий) — 3 часточки
кедрові горішки — 3 столових ложки
Майонез — 3 столових ложки
сіль — за смаком

Як приготувати салат з баранячого мови і персика
1. Баранячий мову промити, помістити в каструлю з водою і закип'ятити.
2. Воду злити, замінити на свіжу і варити 90 хвилин. Після варіння мову остудити і порізати невеликими шматочками.
2. Сто грам капусти дрібно нашаткувати, консервовані або свіжі персики нарізати на квадратні брусочки, мариновані гриби промити і порізати кубиками.
3. Мова, капусту, персики і гриби перемішати з майонезом. Свіжий огірок порізати на дольки і використовувати їх в якості прикраси салату разом з кедровими горішками.

Фкуснофакти

— калорійність баранячого мови — 200 ккал/100 грам.

— якщо використовується Стара баранина , в процесі варіння після закипання змінити каламутну воду на свіжу один раз, щоб усунути неприємний присмак.

— якщо опустити баранячий мову в холодну воду після відварювання, шкірка покриває мову буде відокремлюватися легше .

— молодий баранячий мову (до 1,5 років) і мову вівці не володіють специфічним запахом .

— традиційно баранячий мову прийнято подавати під томатним, сметанним і горіховим соусами.

— Середня вартість свіжого баранячого мови в Києві — від 240 грн./1 кілограм (на червень 2017 року).

— баранячий язик багатий корисними мікроелементами і вітамінами: кальцій (зміцнення кісток), В1 (енергообмін), РР (обмінні процеси) і В2 (спалювання жирів).

зберігається баранячий язик в холодильнику, в закритій упаковці протягом двох днів.

як позбутися від запаху баранячого мови
— перед варінням вимочити баранячий мову в злегка теплій воді 30 хвилин.
— мова обтерти сіллю і дати постояти близько 5 годин.
— за допомогою спецій можна приглушити неприємний запах. Для баранячого мови підійдуть м'ятні трави, коріандр, орігано, зіра, кмин. Краще не використовувати розмарин, петрушку, солодкий перець або кріп.

— для маскування специфічного запаху баранячого мови відмінно підійдуть свіжі томати, редька, редис, часник, цибуля (по половинці штуки на один баранячий мову), а так само молочні продукти (молоко, кефір, йогурт — треба заливати баранячий мову так, щоб він повністю був покритий рідиною).

— щоб позбавити баранячий мову від запаху і зробити його більш м'яким, перед приготуванням його слід замочити в газованій мінеральній воді з додаванням 1 чайної ложки лимонного соку. Замочений мову покласти під прес на 2-3 години.

— повністю усувається запах, якщо замість води використовувати овочеве пюре з моркви, томатів і болгарського перцю.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?