Як варити бараняче серце
- серце потрібно очистити від тонкої покриває його плівки. Для цього потрібно нігтями, запустивши під плівку пальці або підчепивши ножем стягнути її з серця.
- розрізати серце на три частини вздовж і вирізати великі кров'яні протоки.
- промити під проточною водою.
- Закип'ятити воду в каструлі і занурити в неї серце.
- зняти утворилася в перші хвилини варіння піну.
- варити від 50 — 90 хвилин. Готовність серця перевіряємо за допомогою ножа або дерев'яної шпажки: якщо гострий предмет м'яко проходить крізь м'ясні волокна, то каструлю з вогню можна знімати.
Фкуснофакти
серце звариться швидше, якщо нарізати його великим кубиком або великим смужками.
якщо дісталося вам серце володіє сильним баранячим ароматом, позбутися від нього можна, замочивши серце на 2-3 години в підсоленій і підкисленою 2 столовими ложками оцту прохолодній воді.
Серцевий бульйон має досить нейтральним смаком, так що отриманий відвар добре підійде для підливи, але зовсім не підійде для приготування супу.