⏰ що робити з зеленою гарбузом? Як зробити так, щоб вона дозріла?

Що робити з недозрілої гарбузом?

10:00
час читання — 3 хв.

Гарбуз — дивно смачна при вмілому приготуванні. Якщо недозріла гарбуз ціла, можна дочекатися її дозрівання — просто потримати пару місяців в сонячному місці. Але що робити, якщо гарбуз розрізали, і з'ясувалося, що вона зелена і точно не дозріла? Може бути кілька варіантів: — М'якоть зеленувата . З недоспевшей гарбуза можна приготувати безліч страв. Її м'якоть нейтральна за смаком і ароматом, добре виходять солоні страви (оладки, солоні запіканки, запечена з овочами) або солодкі, де є другий, більш виражений компонент (айва, груша, родзинки). — зелена тільки зовні , а всередині помаранчева. Варто її спробувати-солодкувата, без крохмалистого присмаку м'якоть говорить про те, що плід цілком придатний до вживання і може використовуватися як зазвичай (наприклад, можна зварити на гарнір ). Отже, зелену не дозріла гарбуз можна варити, пекти або смажити. Вона буде соковитою, м'ясистої, але швидше позбавленою смаку, ніж шкідливою або несмачною. Якщо до неї додати кілька шматочків солодкої моркви і айви, запекти все це, посипати цукром – вийде корисна закуска, яку можна їсти окремо або разом з молочною рисовою кашею. Натерта м'якоть гарбуза, кабачка, віджата, підійде на смажені оладки, які незрівнянні зі сметаною.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?