якщо ви збираєтеся поласувати смаженими опеньками зовсім без варіння, вибирайте молоді і міцні екземпляри, зібрані в екологічно перевірених місцях. Досить добре промити опеньки і відразу їх відправити на сковорідку — ароматні грибочки вийдуть найсмачнішими. У всіх інших випадках (особливо якщо ви купили гриби на ринку) Вам стане в нагоді спосіб, як варити лісові опеньки перед смаженням.
поставте на плиту, підсолити і доведіть до кипіння. Залежно від сорту і розмірів, варіть опеньки від 15-20 хвилин на середньому вогні, регулярно знімаючи утворюється піну. Промийте під проточною водою і дайте трохи охолонути. Якщо грибочки молоді і дрібненькі, час варіння може зменшитися до 10 хвилин. Опціонально, для варіння можна залити сирі опеньки трохи підкисленою водою, щоб вони не втратили свій світлий відтінок при термічній обробці.
розігрів сковорідку, ви можете починати смажити опеньки, періодично помішуючи їх — краще дерев'яною ложкою або лопаткою. Після варіння смажити опеньки від 10-15 хвилин і до моменту, коли випарується зайва рідина — іноді може піти і півгодини, щоб гриби стали пружними і злегка хрусткими.