Як варити качині ніжки
процес відварювання качиних ніжок починається з розморожування. Якщо м'ясо знаходиться в пакеті, то його потрібно просто відкрити, але не знімати повністю, залишити на кілька годин. Далі — м'ясо ретельно промиваємо водою. Якщо ви знаєте, що птах був не молодий, залиште качині ніжки в воді на кілька годин. Після цього кладемо м'ясо в ємність і обдаємо його окропом.Перед варінням нам потрібно підготувати сам бульйон:
- беремо каструлю,
- наливаємо в неї 2-3 л води,
- ставимо на невеликий вогонь,
- чекаємо, коли вода закипить і додаємо: сіль, цибулю, моркву, чорний перець і лаврушку,
- зменшуємо тиск газу на грубці,
- закладаємо в воду качині ніжки і чекаємо кипіння,
- при кипінні на поверхні води з'явиться пінка, її ми прибираємо кожен раз, як вона буде збиратися.
процес відварювання займе 30-40 хвилин.Надалі відвареним качиним ніжок можна надати ще більш привабливий вигляд. Для цього ми розігріваємо на сковороді жир (20 гр) і викладаємо ніжки. Приготування качиних ніжок на сковороді повинен тривати до моменту появи рум'яної скоринки на м'ясі. Подавати на стіл качку, приготовлену таким методом, можна після підігріву в печі СВЧ. Викладаємо на велике блюдо, зверху поливаємо бульйоном.
що готувати з качиних ніжок
Качка — не жирне м'ясо і вважається занадто екзотичним для варіння. Зазвичай його запікають, рідше смажать. Але іноді, в силу різних причин (від дієти для схуднення до призначення лікаря) качку варять. Ніжки вважаються найдоступнішою частиною, і приготувати їх досить просто.
з качиних ніжок виходить хороший холодець, вони досить жирні і м'ясо досить щільне — не розвалиться навіть при тривалому варінні (чого не скажеш про зазвичай додається в холодці курки). На ніжках виходять дуже смачні бульйони .