⏰ як варити Качині шийки-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити Качині шийки?

40:00
Качині шиї варити 40 хвилин.

Як варити Качині шиї

1. Качині шиї промити під проточною прохолодною водою.
2. Розрізати кожну шию на дві однакових частини, зробивши надріз в м'яких місцях між хребцями, намацати ці місця можна пальцями.
3. Влити в каструлю свіжої прохолодної води, помістити на сильний вогонь, довести до закипання.
4. Додати в каструлю чайну ложку солі, Качині шийки, тримати 40 хвилин на середньому вогні.

Качині шиї в мультиварці

1. Качині шиї промити під проточною прохолодною водою, поділити на кілька рівних частин, щоб шиї помістилися на дно чаші мультиварки.
2. Дно чаші мультиварки змастити олією.
3. Покласти в чашу Качині шиї, залити 1,5-2 літрами холодної свіжої води, додати сіль — пів чайної ложки, включити режим варіння на півтори години.

Суп з качиних шийок

продукти
Качині шиї — 1 кілограм
картопля — 5 бульб
помідори — 1 штука
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
рослинна олія — 3 столові ложки
лаврове листя — 2 листа
чорний перець — 5 горошин
базилік — 1 гілочка (можна замінити на щіпку сушеного)
сіль — пів чайної ложки

Як варити суп з качиних шийок
1. Качині шиї помити в проточній прохолодній воді, розрізати на кілька частин.
2. Покласти Качині шиї в каструлю, залити 2,5-3 літрами холодної води.
3. Помістити каструлю з шийками на середній вогонь, довести до закипання.
4. Зменшити вогонь до тихого, варити 3 години, щоб м'ясо почало відходити від кісток.
5. Картоплю і моркву помити, почистити, картоплю нарізати квадратиками товщиною 2 сантиметри, моркву — пластинами товщиною кілька міліметрів.
6. Зняти з цибулі лушпиння, нарізати тонкими півкільцями.
7. Помідор вимити, опустити в окріп на пару хвилин, зняти шкірку, нарізати квадратиками товщиною 2 сантиметри.
8. Вийняти шийки з каструлі, покласти на плоску тарілку, руками від кісток відокремити м'ясо.
9. Долити в каструлю з бульйоном півлітра води, довести до закипання на сильному вогні.
10. Покласти в бульйон картоплю, варити на середньому вогні 10 хвилин.
11. Налити в сковорідку рослинне масло, помістити на середній вогонь, розігрівати кілька хвилин.
12. Обсмажувати 5 хвилин цибулю, додати моркву, смажити ще 5 хвилин.
13. Додати до обсмажених овочів м'ясо з качиних ший, сіль, перець, тушкувати 7 хвилин.
14. Покласти в сковороду з м'ясом і овочами помідор, розім'яти його ложкою, готувати 3 хвилини.
15. Заправку з овочів і м'яса викласти в бульйон, додати гілочку базиліка, лаврове листя, довести до закипання, варити 5 хвилин.
16. Дістати з бульйону лаврове листя і базилік, викинути їх.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?