Як варити компот з яблук і черноплодки
продукти
яблука — 1 кілограм
горобина чорноплідна — 400 грам
цукор — 700 грам
Вода — 6 літрів
підготовка продуктів
1. Вимити 400 грам ягід горобини і відкинути їх на друшляк, щоб скла вода.
2. Відокремити ягоди від гілочок.
3. Вимити 1 кілограм яблук, видалити серцевини і нарізати яблука приблизно на 10 часточок.
4. На середньому вогні, помішуючи, довести до кипіння 6 літрів води і 700 грам цукру.
Як варити компот
1. Яблука викласти в невелику ємність і залити окропом на 3 хвилини.
2. Воду злити.
3. Яблука перекласти в підготовлені до закачування банки, поверх висипати горобину так, щоб половина банки була зайнята яблуками і горобиною.
4. Залити банки гарячим цукровим розчином.
5. Відразу ж закатати банки.
Фкуснофакти
— чорноплідна горобина найкраще поєднується з кисло-солодкими сортами яблук, так як кислинка яблук відтіняє гірчинку горобини.
— при варінні компоту для аромату і додання пряного смаку можна додавати дрібку кориці, ванілі, гвоздики.
— вартість продуктів для приготування компоту з яблук і чорноплідної горобини в середньому в Києві на липень 2020 року — 90 грн.
— калорійність компоту з яблук і чорноплідної горобини — 93 ккал/100 грам.