⏰ як зварити компот з яблук і черноплодки - способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Компот з яблук і чорноплідної горобини?

15:00
На приготування компоту з яблук і чорноплідної горобини йде 1,5 години.

Як варити компот з яблук і черноплодки

продукти
яблука — 1 кілограм
горобина чорноплідна — 400 грам
цукор — 700 грам
Вода — 6 літрів

підготовка продуктів
1. Вимити 400 грам ягід горобини і відкинути їх на друшляк, щоб скла вода.
2. Відокремити ягоди від гілочок.
3. Вимити 1 кілограм яблук, видалити серцевини і нарізати яблука приблизно на 10 часточок.
4. На середньому вогні, помішуючи, довести до кипіння 6 літрів води і 700 грам цукру.

Як варити компот
1. Яблука викласти в невелику ємність і залити окропом на 3 хвилини.
2. Воду злити.
3. Яблука перекласти в підготовлені до закачування банки, поверх висипати горобину так, щоб половина банки була зайнята яблуками і горобиною.
4. Залити банки гарячим цукровим розчином.
5. Відразу ж закатати банки.

Фкуснофакти

— чорноплідна горобина найкраще поєднується з кисло-солодкими сортами яблук, так як кислинка яблук відтіняє гірчинку горобини.

— при варінні компоту для аромату і додання пряного смаку можна додавати дрібку кориці, ванілі, гвоздики.

— вартість продуктів для приготування компоту з яблук і чорноплідної горобини в середньому в Києві на липень 2020 року — 90 грн.

— калорійність компоту з яблук і чорноплідної горобини — 93 ккал/100 грам.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?