Рецепт компоту з яблук і малини
продукти
на 3 літри компоту
яблука — 4 штуки
Малина свіжа — 1,5 склянки
Вода — 2 літри
цукор — 1 склянка
підготовка продуктів
1. Свіжу малину викласти в друшляк, промити під проточною водою і струсити в друшляку, щоб скла зайва вода.
2. Яблука вимити і нарізати великими кубиками або тонкими часточками. Серцевину яблук необхідно вирізати.
приготування напою
1. Яблука і малину засипати в каструлю, туди ж влити два літри води.
2. Стакан цукру додати в каструлю і нагрівати, поки не закипить вміст. Вогонь — середній.
3. Напій з яблук і малини варити 3 хвилини, при цьому каструлю закрити кришкою, але залишити невеликий просвіт. Вогонь — маленький.
4. Після припинення нагрівання компот настояти 20 хвилин під щільно закритою кришкою.
заготівля компоту з яблук і малини на зиму
1. Яблука і малину скласти в банку об'ємом три літри.
2. 2 літри води з розчиненим в ній склянкою цукру закип'ятити в каструлі.
3. У банку влити сироп. Прикрити кришкою.
4. Банку з компотом стерилізувати 7 хвилин, встановивши в каструлю з киплячою водою. Вогонь — маленький.
закатати банку з напоєм кришкою, призначеної для банок використовуваного виду — твіст або звичайною, під закаточную машинку.
прибрати компот на зберігання.
Фкуснофакти
1. Компот з яблук і ягід малини прекрасно втамовує спрагу в спекотний літній день, особливо, якщо його подати охолодженим, кинувши в стакан пару кубиків льоду.
2. Теплий напій відразу після настоювання чудово доповнить домашній десерт — солодкий фруктовий пиріг або бісквітний рулет з джемом.
3. Калорійність яблучно-малинового компоту, звареного за наведеним рецептом, приблизно 45 ккал/100 грам. Якщо компот варити без цукру, то його калорійності буде всього 17 ккал/100 грам.
4. Цікаво, що на Русі солодкі напої варили переважно з сухофруктів. За легендою, звичай варити компоти зі свіжих ягід і фруктів прийшов з Франції порівняно недавно, в 18 столітті.