Як варити компот з яблук і вишні
продукти
на 1 літр компоту
Вишня — 300 грам
яблука — 2 штуки
цукор — 3 столові ложки
Вода — 0,5 літра
Як варити компот з яблук і вишні
1. Промити 2 кілограми яблук і 300 грам вишні.
2. Кожне яблуко очистити від насіннєвої коробочки і розрізати на 8 часточок.
3. Вишні очистити від кісточок (для швидкості рекомендується використовувати спеціальний пристрій).
4. Влити в каструлю 0,5 літра води.
5. Викласти в каструлю підготовлені яблука і вишні, всипати 3 столові ложки цукру.
6. Поставити каструлю на максимальний вогонь і варити до закипання.
7. Після того, як компот закипів, знизити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою і варити компот ще 10 хвилин при слабкому бурлінні.
8. Готовий компот розлити по підготовленим банкам і закатати.
Фкуснофакти
— Компот можна варити як зі свіжої, так і з замороженої вишні.
— для насиченості смаку в компот можна покласти часточку лимона або додати дві щіпки лимонної кислоти.
— у компот, що не призначений для закачування, для пікантності можна додати трохи вина, лікеру або коньяку.
— щоб зберегти вітаміни при приготуванні компоту, слід залити вишню з яблуками остигнула кип'яченою водою, додати цукор за смаком, накрити кришкою і дати настоятися напою кілька годин. Компот залишиться вітамінним, так як плоди не піддаються кип'ятіння.
— калорійність компоту з вишні і яблук 70 — ккал/100 грам.