⏰ як варити картоплю на пару в мультиварці і скільки часу - правильний спосіб простими словами

Скільки варити картоплю на пару в мультиварці?

20:00
Картопля цілком звариться за 30-40 хвилин, часточки картоплі за 15-20 хвилин.

Як варити картоплю на пару в мультиварці

продукти
картопля — 1-1,5 кілограма, в стандартну ємність мультиварки для варіння на пару поміститься близько 1 кілограма цілої або 1,5 кілограма очищеної нарізаної картоплі
сіль — за смаком
перець — за смаком
Зелень і вершкове масло — для подачі

Як варити цілком
1. Влити в каструлю мультиварки 1,5-2 літри холодної або гарячої води, і налаштувати режим «Варка на пару».
2. Поки вода доводиться до активного кипіння, вимити картоплю. Чистити не потрібно, так як з вареної шкірка сходить легше.
3. Викласти картоплю в мультіварочную ємність для варіння на пару, і все це поставити зверху на ємність мультиварки, де вже кипить вода.
4. Закрити мультиварку, варити 30 хвилин на режимі « Варка на пару» до м'якості, велику варити на 10 хвилин довше.
5. Варену картоплю трохи остудити і очистити від шкірки.
6. Для салату картоплю нарубати кубиками прямо перед подачею.
7. Для гарніру картоплю подати цілком або нарубавши часточками, полив вершковим маслом.

Як варити часточки або кружечки
1. У каструлю мультиварки налити воду і поставити закипати на режимі «Варка на пару».
2. Поки вода закипає, очистити картоплю, а потім розрізати кожну на кілька часточок, нещільно викласти в паровий лоток.
3. Поставити парову ємність над киплячою водою, закрити мультиварку і варити 15-20 хвилин в залежності від кількості картоплі в лотку.

Фкуснофакти

якщо картопля однакового розміру, на пару її краще варити цілком і не чистити перед варінням — однаковий розмір забезпечить одночасну готовність всіх картоплин, а час чищення скоротиться до пари хвилин. До того ж, при варінні на пару картоплі в мундирі зберігається більше вітамінів.

якщо картопля різного розміру і тим більше сорту, то варити її слід часточками: після очищення розріжте картоплю на однакові часточки або кружечки однакової товщини. Враховуйте, що нарізана картопля гірше зберігається, ніж ціла, тому варити парову картоплю слід на 1-2 прийоми їжі.

солити і перчити парову картоплю краще після варіння, перед самою подачею: посолити, поперчити і перемішати в картоплі. Або, якщо картопля дуже ніжна і розвалюється при перемішуванні, можна розтопити вершкове масло і розмішати сіль і перець в ньому — а при подачі полити таким маслом блюдо. Також перед подачею можна порізати зверху зелень. Якщо часу обмаль, то трохи пожертвувати смаком: посипати картоплю сіллю і перцем перед варінням (постаратися рівномірно), а також сушеними приправами.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?