⏰ як варити варення з шипшини - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з шипшини

00:00
Варення з шипшини в каструлі варити по 3 хвилини з перервою в 6 годин, потім варити 10 - 20 хвилин до необхідної густоти.

в мультиварці варити варення з шипшини 1 година .

як варити варення з шипшини

продукти
шипшина — 1 кілограм
цукор — 1 кілограм
Вода — 1 літр

як варити варення з шипшини
шипшина помити, нарізати, видалити насіння і волоски за допомогою невеликої ложечки. У каструлю налити воду, викласти шипшина і поставити на вогонь. Після закипання варити шипшина 3 хвилини, потім злити воду в миску.
у каструлю для варіння варення налити воду, в якій варився шипшина, поставити на вогонь і розвести в ній цукор. Додати шипшина і варити 3 хвилини. Настояти 6 годин, потім повернути на вогонь і варити до 10-20 хвилин до необхідної густоти.
гаряче варення з шипшини розлити по теплим стерилізованим банкам і закрити. Остуджувати варення з шипшини, перевернувши банки догори дном і укутавши їх ковдрою. Після охолодження прибрати банки з варенням на зберігання в прохолодне місце.

Як варити варення з шипшини в мультиварці

продукти
шипшина — 1 кілограм
цукор — 1 кілограм
Вода — півлітра
Лимон — 1 соковитий

як варити варення з шипшини в мультиварці
ягоди помити, розрізати навпіл, видалити насіння і волоски. У мультиварку налити воду, додати шипшина і варити протягом 1 годину. За 5 хвилин до закінчення варіння додати лимон. Гаряче варення розлити по банках.

Фкуснофакти

1. Для варення краще використовувати Зрілі, м'ясисті, бажано великі плоди шипшини, з яких простіше видаляти насіння.
2. Кісточки (насіння) і волоски псують смак варення, вийняти їх можна і не розрізаючи Шипшина, за допомогою закругленого кінця шпильки для волосся.
3. Щоб варення вийшло смачним, а плоди шипшини стали прозорими і м'якими, їх бланшують — на кілька хвилин занурюють в киплячу воду і, лише потім, заливають цукровим сиропом.
4. Варити варення з шипшини потрібно на маленькому вогні, не допускаючи явного кипіння, в іншому випадку плоди зморщаться і будуть жорсткими.
5. Варення з шипшини зберігає більшу частину вітаміну з, яким настільки багаті свіжі плоди, десерт корисний для зміцнення імунної системи.
6. Варто обмежити споживання варення з шипшини при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і підвищеному згортанні крові.
7. Калорійність варення з шипшини близько 360 ккал/100 грам.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?