⏰ скільки цукру потрібно на 3 літри компоту?

скільки цукру на 3 літри компоту?

10:00
час читання —5   хв.

кількість цукру, яке додається в компот, завжди залежить від солодощі самих фруктів і ягід. Тому перед варінням компоту завжди пробуйте складові інгредієнти на смак. Немає нічого образливіше, ніж закатати в трилітрові банки сироп, який буде нудотним, але без смачного нагадування про літо. Якщо ягоди солодкі самі по собі, кладіть цукру поменше — на банку 3 літри 12-15 столових ложок. Цього цілком вистачить, щоб виходила не нудотно освіжаюча заготовка. Є тут і загальноприйнятий мінімум — на банку 3 літри 10 столових ложок цукру. Якщо хочете не додавати цукор зовсім, то слід додати лимонної кислоти, а банки з компотом простерилізувати. Кислі плоди (яблука, червона смородина, абрикоси і т.д.) можна закрутити в компот, просто простерилізувавши. Виходить не дуже логічно: чим кисліше плоди, тим менше вони потребують цукру. Тому дотримуйтеся мінімуму або зробіть додаткові зусилля для заготовки.

Компот в літрових банках варять рідше — на десерт, коли банку доверху засипається фруктами і ягодами, і заливається сиропом. В цьому випадку робіть сироп гущі, ніж на питній компот: на банку, доверха наповнену ягодами/фруктами, не менше 7 ложок цукру.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?