Як варити компот з вишні
продукти Вишня — півкіло цукор пісковий — 10 столових ложок Вода — 1 літр як варити компот з вишні 1. Вишню перебрати, очистити від листочків і помити; викласти в каструлю. 2. Залити водою і засипати цукром, поставити на вогонь. 3. Довести до кипіння, варити на тихому вогні 10 хвилин. 4. Розлити вишневий компот по банках, закрити і прибрати на зберігання в темне прохолодне місце.
Компот з вишні та малини на зиму
пропорції компоту з вишні та малини Вишня — 2 склянки Малина — 1 склянка цукор — 1,5 склянки Вода — 2,5 літра лимонна кислота — половина чайної ложки Як варити компот з вишні з малиною 1. Ягоди перебрати, помити і обсушити. 2. Викласти вишню і малину по банках. 3. Воду закип'ятити, залити їй ягоди, залишити на 3 хвилини. 4. Злити воду в каструлю і поставити на вогонь, додати цукор і варити 10 хвилин після закипання на тихому вогні. 5. Гарячим сиропом залити банки з малиною і вишнею, закрутити банки, остудити і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
— смачний, насичений компот вийде з стиглих плодів темно-бордового кольору з невеликою кісточкою, пружною м'якоттю і досить сильним ароматом. Підійти вишні сортів Угорська і Софійська. — для компоту вибирайте вишню з плодоніжками — це гарантує збереження ягід, плодоніжки відривайте перед самим приготуванням напою. Пошкоджені, загнили, занадто дрібні, недозрілі плоди використовувати для переробки не можна. — Вишня в компоті добре поєднується з іншими фруктами і ягодами, смак компоту стане більш насиченим, якщо в кінці варіння додати пару часточок лимона, жменю малини або полуниці. Замість цукру можна використовувати мед, патоку, готовий вишневий сироп. — Компот з вишні на кожен день варять і з замороженої вишні . Плоди не потрібно розморожувати, але якщо не вдалося їх зберегти в замороженому вигляді і виділився сік, його потрібно злити і додати в компот в кінці варіння. — вишневий компот володіє не тільки відмінним смаком і красивим кольором, але і цілющими властивостями . Напій корисний при недокрів'ї (за рахунок високого вмісту заліза і магнію), він покращує апетит і чудово втамовує спрагу. — калорійність компоту з вишні залежить від кількості цукру, в середньому близько 99 ккал/100 мілілітрів. — якщо банку з вишневим компотом вибухнула або ви бачите на поверхні напою піну, значить, компот заграв. Компот з вишні бродить в 2 випадках: якщо банки і кришки не простерилізовані або якщо всередині заготовки все-таки з'явилася інфекція (наприклад, плоди були погано оброблені перед варінням або недостатньо варилися). — якщо компот з вишні гірчить, значить, при обробці ягід не вийшло прибрати кісточки. Навіть найменші частини кісток можуть зіпсувати смак компоту. В цьому випадку при подачі компоту додайте цукор або мед. Якщо ж компот, навпаки, вийшов занадто солодким — при подачі додайте кислинки, розбавте водою або несолодким соком.