Як варити компот зі слив
продукти для варіння компоту зі слив сливи — 1 кілограм цукор — 1 кілограм Вода — 2 літри підготовка продуктів 1. Перебрати, очистити від гілок і листочків, помити і висушити сливи. 2. Зливи вимити і обтерти серветкою, кожну сливу розділити навпіл і видалити кісточку. Як варити компот зі слив в каструлі 1. Воду закип'ятити, залити окропом сливи, накрити і залишити на 1 ніч при кімнатній температурі. 2. Зливи скласти в банки. 3. Злити воду з-під слив, налити в каструлю, поставити на вогонь. 4. Додати цукор, варити сироп 5 хвилин після закипання на тихому вогні. 5. Потім киплячим сиропом наповнити банки зі сливами. 6. Банки закатати і прибрати на зберігання. Як варити компот зі слив в мультиварці 1. У ємність мультиварки покласти сливи, пересипаючи цукром. 2. Залити сливи водою. 3. Налаштувати мультиварку на режим « гасіння», варити компот 1,5 години під закритою кришкою мультиварки. 4. Розлити компот по банках і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
— Компот зі слив можна зварити і з кісточками, однак сливи для компоту необхідно вибирати щільні, трохи недоспелий. — зберігати компот зі слив необхідно в прохолодному темному місці (до 1 року), при кімнатній температурі він буде зберігатися не більше місяця, після чого дуже висока ймовірність бродіння. — для різноманітності, в компот зі слив можна додати ваніль або корицю. — для різних сортів слив сироп необхідно готувати, враховуючи особливості сорту: для слив сорту«угорка » на кожен кілограм сливи брати 700/300 (вказується через дріб вода і цукор), для сорту «ренклод» 600/400, для «мірабелі» і інших — 550/450. — так як компот зі слив може заграти при неточностях заготовки, не рекомендується класти в компот менше цукру, ніж слив: тобто, на кожен кілограм слив мінімум 1 кілограм цукру. — також важливо ретельно очищати м'якоть слив від кісточок, щоб компот не гірчить. Якщо ж компот кислий — швидше за все, він готувався з нестиглих плодів. При подачі можна додати цукор, мед або солодкий компот. — сливи, якщо м'які, рекомендується бланшувати — тримати у воді при її температурі приблизно 85 градусів протягом 10-15 хвилин, поставивши банки з компотом в каструлю з киплячою водою, дно якої встелене марлею або рушником. Це вбереже сливи від втрати форми. — Якщо сливовий компот готується на 1-2 дні, то можна варити його без очищення слив від кісточок. Досить довести воду з цукром і сливами до кипіння — і охолодити, накривши кришкою і укутавши ковдрою.