Як варити гречку в пакетиках
Продукти на 2 порції по 150 грам кожна
Гречка — 1 пакетик (звичайна вага 80-100 грам)
Вода — 1,5 літра
Масло вершкове — 1 столова ложка
сіль — 4 щіпки
Як готувати
- налити в каструлю півтора літра води, накрити кришкою і довести до кипіння.
- після закипання покласти пакетик з крупою в воду і посолити — край пакетика повинен бути злегка вище води.
- зменшити вогонь на мінімум.
- варити 10-15 хвилин без кришки.
- підчепивши виделкою перекласти пакетик з гречкою в друшляк або сито і дати зайвій воді стекти. Якщо пакетик з холодним краєм, то можна взяти за нього пальцями.
- надрізати пакет і викласти крупу на тарілку.
- додати в крупу вершкове масло.
Фкуснофакти
приготування гречки в пакетиках дозволяє заощадити час на таких моментах, як промивка крупи, видалення з неї рослинного сміття і розподіл крупи на порції. Також після варіння крупи в пакетах зайнятої господині не доведеться витрачати час на відмивання каструлі.
у пакетиках можна варити і молочну кашу. Для початку проваріть крупу в невеликій кількості води кілька хвилин, а потім додайте води, але краще варіть відразу дві або три порції, щоб по максимуму задіяти використане молоко.
для варіння каші крупу потрібно варити трохи довше, до повного розварювання — приблизно 20 хвилин.
кількість рідини має бути таким, щоб вода покривала пакетик на 1 — 2 пальця.
для економії часу воду можна попередньо закип'ятити в чайнику.
поки гречка вариться можна встигнути швиденько зробити до неї топінг, підсмаживши цибулю, моркву, болгарський перець або гриби.
гречана крупа багата марганцем позитивно впливає на ріст і функції статевих залоз.