Як варити гречку з фаршем
продукти
Гречка — 1 стакан
Фарш (з яловичини та / або свинини) — 300 грам
Лук — 1 штука
сіль — 1 столова ложка без гірки
чорний мелений перець — 1 чайна ложка
рослинна олія — 3 столових ложки
підготовка продуктів
1. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно нарубати.
2. Гречку перебрати і промити під проточною водою.
3. Фарш, якщо заморожений, розморозити.
як варити гречку з фаршем в каструлі
1. Налити на дно каструлі рослинне масло, поставити на вогонь.
2. Коли масло нагріється, викласти на дно каструлі ріпчасту цибулю.
3. Смажити цибулю, помішуючи, 5 хвилин.
4. Викласти фарш і розділити його лопаткою, щоб він рівномірно розподілився по каструлі.
5. Посолити і поперчити фарш з цибулею, перемішати і смажити ще 7 хвилин, помішуючи.
6. Гречку викласти зверху на фарш, залити водою так, щоб вона покривала повністю гречку.
7. Варити гречку з фаршем 30 хвилин.
8. Після варіння перемішати гречку з фаршем, настояти 10 хвилин при закритій кришці.
Як варити гречку з фаршем в мультиварці
1. У мультиварку налити масло, нагріти його на режимі «Жарка» або «Випічка», обсмажити при відкритій кришці цибулю.
2. Викласти фарш і обсмажити, потім додати сіль і перець, викласти гречку і залити водою.
3. Закрити кришку мультиварки і варити гречку з фаршем 40 хвилин на режимі «Випічка».
як смачно варити гречку з фаршем
щоб швидше приготувати гречку з фаршем, необхідно почати варити гречку в іншій каструльці, а після доведення її до напівготовності (15 хвилин варіння після закипання), злити воду і перекласти в каструлю до фаршу. Продовжити варити гречку з фаршем ще 15 хвилин.
Якщо для варіння гречки з фаршем використовується мультиварка-скороварка, готуйте в ній блюдо 20 хвилин при високому тиску.
додатково в гречку з фаршем можна додати терту моркву, томатну пасту, гриби.
солити гречку з фаршем краще в невеликій кількості на початку варіння, а при необхідності в кінці варіння блюдо досолити.