⏰ замочувати чи опеньки? - Пояснюємо за хвилину, чому не потрібно

Чи потрібно замочувати опеньки?

10:00
час читання —3   хв.

тривалого вимочування невибагливі опеньки не вимагають. Це смачні і прості в приготуванні гриби, будова їх занадто крихке для замочування. Для збереження кольору, щоб опеньки не потемніли, їх можна на пару хвилин занурити в трохи кислу воду або додати в каструлю при варінні оцет. Досвідчені господині рекомендують так само обполоснути гриби крутим розчином солоної води для видалення з улову всіх комах – на 2 літри води знадобиться 1 столова ложка солі. Але це максимум, замочувати опеньки надовго не потрібно.

не обов'язково, але можна — потримати старі «можливо червиві» опеньки в підсоленій воді близько години, щоб все непрошені «гості» швидко забралися з грибів. Але як правило, опеньки збираються молоді і здорові, тому замочування вони не вимагають. Якщо ви напали на слід молодих рівних красивих грибків – знайте, що вони вимагають мінімальної обробки і будуть гідною прикрасою на святковому столі. Такі екземпляри потрібно очистити від землі і травички, протерти в разі потреби і відварити до готовності . Багато грибники навіть не відварюють, а відразу смажать. Відповідно, вимочування опеньків — тільки зайві клопоти .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?