⏰ як чистити опеньки для смаження? - простий спосіб почистити багато опеньків для смаження без довгого замочування.

Як швидко чистити опеньки

10:00
час читання —3   хв.

в першу чергу потрібно висипати їх на рівну поверхню столу (якщо опеньків дуже багато, найпростіше використовувати рівне місце на землі), попередньо розстеливши непотрібну чисту господарську тканину. Так ви зможете відразу побачити зіпсовані, старі і сухі грибочки, які не варто вживати в їжу. Далі зверніть увагу на капелюшки, видаливши все сміття з зовнішньої сторони і з боку пластинок. Придивіться до ніжки, в ній можуть залишитися комахи, залишки землі, жухлої трави і старого листя.

занадто довгі і пошкоджені ніжки потрібно зрізати ножем, залишивши їх для подальшої обробки. Маленькі молоді оп'ятки можна не чистити, а просто обдати окропом, попередньо помістивши в друшляк. Великі гриби можна чистити м'якою кухонною губкою або м'якою зубною щіткою, добре пройшовшись по всій поверхні грибів. Для видалення гусениць і інших лісових жителів після чистки можна замочити грибочки на годину в підсоленій воді — всі непрошені «гості» підуть самі. Після цього в загальному випадку опеньки потрібно варити .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?