⏰ скільки варити листи лазаньї-рецепт, правила варіння, точний час, в яку воду класти і що зробити, щоб не злиплися

Скільки варити листи лазаньї?

05:00
Листи лазаньї варити так, щоб вони не прилипли один до одного. Для цього перед варінням у велику кількість окропу влити трохи олії, а вже потім викладати макаронні листи. Листи лазаньї варити 5 хвилин до напівготовності в широкій каструлі або сковороді. Якщо є необхідність зварити до повної готовності, тоді варіть 10 хвилин.

Фкуснофакти

ціна листів лазаньї
вартість листів лазаньї в магазинах Києва (на липень 2020 року) — від 45 грн./500 грам нашого продукту і від 75 грн./500 грам італійських листів.

калорійність листів лазаньї 350 ккал/100 грам.

Як зробити листи лазаньї вдома

Візьміть 600 гр борошна і просійте через дрібне сито. Це дозволить не тільки позбутися від непотрібних домішок і грудочок, а й наситить борошно киснем, що зробить тісто повітряним. Насипте просіяне борошно жменькою на стіл і зробіть в середині ямку.

вбийте в ямку 3 яйця і додайте 1 чайну ложку солі. Поступово замішуйте тісто. Воно повинно бути крутим і пружним – при натисканні слід повинен зникати. Якщо тісто занадто густе, змочіть руки водою і продовжуйте замішувати. Накрийте тісто, що вийшло, щоб не висихало, і залиште відпочити на півгодини.

розділіть тісто на кілька частин. Насипте трохи борошна на стіл і розкачайте послідовно кожну частину в лист товщиною 1-1,5 мм.готовий лист розріжте на прямокутники або квадрати потрібного розміру. Як правило, за зразок береться форма для випікання.

розкладіть листи на горизонтальних поверхнях для просушування. Листи не повинні пересохнути, інакше почнуть кришитися. Зберігати готові листи лазаньї потрібно закритому посуді.

подивіться, як приготувати лазанью в духовці!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?