⏰ як варити кашу собаці. Яку кашу можна варити собаці.

Як варити кашу собаці

10:00
якщо ви бережете здоров'я вихованця, для вас буде вкрай важливий раціон його харчування. Варити каші або купувати готовий корм в натуральному вигляді або в сухому вигляді, залежить тільки від вас. На цій сторінці зібрані рецепти варених каш.

загальний принцип простий — беремо різну крупу, яка вимагає приблизно однакової температурної обробки — і варимо разом з додаванням овочів і масла. Варену кашу змішуємо з м'ясної складової — консервами або сирими м'ясопродуктами.

каші відмінно підходять для всіх собак, однак при наявності особливостей організму вашої собаки проконсультуйтеся з ветеринаром. І пам'ятайте — харчування собаки має бути збалансованим.

Варіант 1 — рис + гречка

продукти
Рис — півсклянки
Гречка — 1 стакан
буряк — 1 велика

Як варити кашу з рису і гречки
1. Рис і гречку промити, всипати в каструлю.
2. Залити водою (3 склянки).
3. Всипати очищену і посічену кубиками буряк.
4. Поставити каструлю на тихий вогонь на 50 хвилин.
5. Додати трохи солі і рослинне масло.
6. Додати посічену зелень, перемішати готову кашу, її можна змішувати з собачими консервами або м'ясом. Іноді можна додавати сире яйце.

Варіант 2 — пшоно + кукурудзяна каша

продукти
пшоно — 1 стакан
Кукурудзяна крупа — 1 стакан
Кабачок або гарбуз — 1 великий овоч
морква — 2 штуки

Як варити кашу з пшона і кукурудзяної крупи
1. Пшоно і кукурудзяну крупу замочити прохолодною водою на кілька годин. 2. Зварити у свіжій воді на тихому вогні — 30 хвилин після закипання. 3. Додати трохи солі і рослинне масло. Подавати з м'ясними продуктами. 4. Оскільки обидві крупи досить важкі, рекомендується давати разом з нею зелені овочі (огірок, селера, салат, стручкова квасоля).

Варіант 3 — вівсяна каша

продукти
вівсянка( саме вівсяні пластівці, що вимагають варіння, а не «Геркулес») — 2 склянки
Вода — 4,5 склянки
трохи солі і масло

як варити вівсяну кашу собаці
1. У киплячу воду всипати вівсянку і варити 25 хвилин.
2. Додати рослинне масло, трохи солі.

Варіант 4 — як варити кашу собаці з м'ясом?

економний рецепт для собаки 20 кг:
як м'ясної частини підійде або спеціалізоване м'ясо для собак (яловичина), або м'ясний фарш низького сорту. Додатково можна додати субпродукти — кадики, легені, хрящі, вим'я, щоки, вуха, рубець, печінка, риба, пташині субпродукти і т.д. зазвичай м'ясопродукти для собак купують в спеціальних магазинах, тому що м'ясо високих сортів в м'ясних крамницях і супермаркетах для людей обходиться досить дорого. Мінус онлайн-магазинів м'ясопродуктів для собак в тому, що їх використання має сенс тільки для закупівлі великих обсягів, але для цього потрібно досить багато місця в морозильній камері. Якщо поруч з будинком є хороша м'ясна лавка з обробленням туш, то варто звернутися безпосередньо туди — можливо, там готові стати вашим постачальником. Всього м'яса і хрящів/жил/субпродуктів має бути 50/50%. Скільки м'яса додавати? — 3,5-5 відсотків від ваги собаки. Наприклад, собаку вагою 10 кг годують 300-350 гр м'яса в день. Але різні ситуації дозволяють відступати від норми в меншу або більшу сторони. Для прикладу, для екомного харчування собаки 20 кг ми візьмемо м'яса з розрахунку 250 грам в день, на 5 днів 1250 грам.
овочі . Морква, буряк — по 1 штуці. У сезон можна додавати кабачок, помідори, гарбуз, трохи капусти і картоплі. Всього овочів 150 грам.
крупи . Крупи беремо будь-які, які можна собакам — рис, гречку, пшоно, кукурудзяну крупу. 3 ікеевскіх гуртки з гіркою або 900 грам сухої крупи.
Вода — 9 склянок для гречки і рису, 10 склянок для пшона і кукурудзяної крупи.

який вихід корму з цієї кількості продуктів?
з цієї кількості вийде близько 4 кілограм собачої каші. Порція для собаки 20 кг складе приблизно 400 грам, всього на 5 днів.

як варити кашу для собак з м'ясом?
1. У каструлю викладаємо м'ясопродукти і заливаємо холодною водою. Якщо м'ясопродукти заморожені, не страшно: поки вода розігрівається, вони розморозяться. Ставимо на вогонь і після закипання варимо м'ясо хвилин 10-15. Довше не потрібно. Взагалі, привчені до натуралки собаки їдять сире м'ясо, але багато господарів бояться і хоча б обварюють його. Рекомендуємо діяти по ситуації, в залежності від кожного конкретного вихованця дії можуть відрізнятися. Поки вариться м'ясо, обробляємо овочі — чистимо і ріжемо/трьом. 2. Вийняти м'ясо з каструлі, нехай охолоджується, в цей час укласти в бульйон крупу і овочі. 3. Коли крупа звариться, перемішати її з рубаним м'ясом, і дочекатися повного охолодження (приблизно 6-7 годин при кімнатній температурі, для прискорення можна винести каструлю на балкон). повноцінний чи це корм?
в цілому — так, собака точно не залишиться голодною, але оскільки всі пропорції білків-вуглеводів-амінокислот-вітамінів розрахувати будинку досить складно, варто давати собаці додатково комплекс вітамінів.

Варіант 5 — проста каша з м'ясом

Крупа (будь-яка) — 2 склянки
М'ясо на кістці — 700 грам, або можна замінити фаршем

як варити кашу з м'ясом
1. Зварити м'ясо у воді, для собак відмінно підійдуть яловичі кістки з м'ясом (обріз, легке, печінку і т.д.), свинина і свинячі субпродукти (вуха, хвости і т. д.), курка, і так далі. Враховуйте, що бульйону повинно залишитися стільки,щоб вистачило на крупу в пропорції 2-2, 5. 2. Викласти в бульйон крупу, варити 20-30 хвилин, додати сіль і масло. 3. Перемішати кашу, давати собаці охолодивши до кімнатної температури.

як можна зберігати кашу собак

1 варіант — варити кожні пару-трійку днів і зберігати в холодильнику;
2 варіант — розкладати по пакетам порціями і заморожувати;
3 варіант — купувати вже варену кашу в консервах, така зберігається при кімнатній температурі.

і ще рада — якщо ви тільки що зварили кашу, і вона занадто гаряча — розбавте її водою або помістіть миску з кашею в раковину з холодною водою — так вона остудиться дуже швидко.

оскільки крупи —досить груба їжа, особливо з м'ясом, приказка « кашу маслом не зіпсуєш» стосується і харчування собак. :)

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?