час читання —3 хв.
краще не треба. Каша втратить в смаку і буде зовсім не та, яка очікується від варіння з молоком. Та й візуальна сторона страждає — кисле молоко створаживается, комкуется, тому виглядати каша буде не дуже. Діти зазвичай таке їсти відмовляються. Тому зазвичай з кислого молока готують щось інше.
але в крайньому випадку, коли продукти навпаки і снідати більше нічим, рятуємо кисло-молочну кашу содою: при варінні додати трохи соди (на кінчику ножа) прямо в каструлю. Тоді молоко буде дуже сильно піниться, але не згорнеться і буде більш-менш на вигляд. Якщо будете вибирати крупу, то найкраще підійде рис, так як він містить крохмаль і злегка розвариться в каші, зробивши неідеальну рідку складову більш однорідною.