⏰ які каші можна варити в рік.

Які каші можна варити в рік?

10:00
час читання —3   хв.

до 12 місяців організм дитини вже досить добре підготовлений для засвоєння різних видів продуктів, особливо каш, які є часто основним видом їжі. Складаючи раціон для малюка, важливо не захоплюватися новомодними віяннями і не прагнути купити найдорожчу кашу. Є багато корисних круп, рекомендованих фахівцями для дитячого харчування.

Гречка займає лідируюче місце. Білок, залізо, клітковина — все це необхідно для гармонійного розвитку дитини. Але варто враховувати те, що залізо з молочної гречки практично не засвоюється. Якщо малюк відмовляється їсти м'ясо та інші залізовмісні продукти, то варити гречку краще на воді.

вівсянка здатна наситити маленький організм корисними мікроелементами, тільки якщо представлена у вигляді пластівців для варіння. Всі суміші швидкого приготування, які потрібно заливати окропом, малоефективні.

Перловка знаходиться на почесному третьому місці. Але її мало хто вміє готувати правильно і смачно, тому популярністю крупа не користується. Поступово втрачається і культура приготування пшона. Хоча в нашій країні просо використовується в їжу з давніх часів.

улюблену багатьма манку варити можна, але марно. Вона не несе практично ніякої цінної навантаження.

рисову кашу можна пропонувати малюкам навіть раніше рочки — але варто враховувати, що рис «зміцнює» і в окремих випадках може викликати розлади травлення.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?