⏰ як варити телячий язик - в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити телячий язик?

00:00
Телячий язик посипати сіллю і настоювати в холодильнику добу. При варінні покласти в холодну воду, варити 1,5 - 2 години . Потім опустити в холодну воду на 3 хвилини і очистити мову.

в мультиварці телячий язик варити на режимі "Гасіння" протягом 1,5 години .

Як варити телячий язик

1. Вимити мову, почистити кулінарної щіточкою.
2. Викласти телячий язик в каструлю і поставити на вогонь.
3. Після закипання води зменшити вогонь, прибрати утворюється піну і накрити кришкою.
4. Викласти в каструлю лавровий лист, 1 очищену моркву, 1 голову цибулі і чорний перець, варити 1 годину.
5. Посолити воду, в якій вариться мову (на 1 літр бульйону — 1 чайна ложка солі).
6. Варити телячий язик ще півгодини.
7. Викласти шумівкою мову і поставити під холодну проточну воду.
8. Потримати телячий язик під водою 3 хвилини і очистити від шкірки.

Перший бульйон після зняття піни при варінні телячого мови можна злити і замінити його свіжою водою.

Фкуснофакти

калорійність телячого язика
калорійність телячого мови — 163 ккал на 100 грам мови.

вартість телячої мови
вартість 1 кілограма телячого мови — від 500 грн. (Ціна в середньому в Києві на червень 2017 року).

готовність телячого язика
щоб перевірити готовність телячого мови, необхідно викласти його з води на блюдо і встромити в мову вилку — якщо сік мови прозорий, а мова проткнути легко, значить, він зварений і готовий до вживання.

бульйон телячого мови
бульйон, що залишився при варінні телячого мови, можна використовувати для приготування заливного з овочами або рибою. Подача вареного телячого мови Телячий язик подається в охолодженому вигляді, нарізаний на бутербродні шматочки. До мови подають гірчицю, хрін, майонез. Мова відмінно підходить на закуску зі свіжими і солоними овочами.

печений телячий язик

продукти
телячий язик — 2 штуки (близько 700-800 грам)
часник — 4 зубчики
лавровий лист — 2 листочка
сіль — 2 чайні ложки
перець — за смаком

Рецепт запеченого телячого мови на закуску
1. Телячий язик вимити. Часник почистити від шкірки, придушити часниковим пресом або дрібно порізати.
2. Перемішати часник з сіллю і перцем, обмазати отриманою сумішшю телячі язики.
3. Укласти мови в фольгу, запікати в духовці 2 години при температурі 120 градусів.
4. Готовий телячий язик остудити, зняти з нього шкірку.
5. Подавати нарізаним в теплому або охолодженому вигляді.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?