тушковане теляче серце
продукти
серце теляче — 1 шт. (приблизно півкіло)
Масло рослинне — 2 столові ложки
ріпчаста цибуля — 1 штука
морква — за смаком
селера — за смаком
Сметана — 3 столові ложки
рецепт тушкованого телячого серця
серце обмити, покласти в каструлю з підсоленою кип'яченою водою, варити годину, злити воду, нарізати соломкою і повернути в каструлю. Почистити і дрібно нашаткувати селеру, цибулю і моркву.
овочі обсмажити, додати до серця, посолити і поперчити, додати сметану. Всі разом гасити в каструлі 15 хвилин. Подавати з закусками: солоним огірком, вареними яйцями, маринованими печерицями.
Салат з вареним телячим серцем
продукти
варене яловиче серце — 200 грам,
цибуля червоний — 1 середня голова,
помідор — 1 штука,
селера — 2 стебла,
Лимон — 1/3 лимона,
сіль, перець, зелень — за смаком,
оливкова олія — 3 столові ложки.
як приготувати салат з телячим серцем
варене теляче серце нарізати соломкою, червоний лук — півкільцями, помідор — дрібно. Селера дрібно порубати. Інгредієнти викласти в миску. Заправити олією, вичавити лимонний сік, додати сіль і приправи і перемішати. Подавати салат прикрашеним зеленню.