Всього готувати солоні печериці півгодини.
Солятся печериці 45 днів.
Як солити печериці
продукти
печериці — 2 кілограми
сіль — 150 грам
ріпчаста цибуля білий — 5 цибулин
чорний перець — 10 горошин
запашний перець — 10 горошин
лавровий лист — 2 листочка
Як солити
1. Вимити печериці, вирізати темні місця.
2. Викласти печериці в каструлю, залити водою і додати 1 столову ложку солі.
3. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити гриби на тихому вогні 7 хвилин.
4. Викласти гриби в друшляк і остудити під проточною водою.
5. Очистити цибулю, вимити і нарізати тонкими півкільцями.
6. У стерилізовані банки викласти цибулю, перці, лавровий лист.
7. Укласти печериці, кожен їх шар пересипаючи сіллю.
8. Залити гриби окропом.
9. Закрити банки кришками.
10. Перевернути банки догори дном і дочекатися охолодження.
11. Протягом 2 діб гриби осядуть — тоді слід додати нову порцію печериць, пересипаних сіллю, або печериці з інших банок до повного заповнення банок.
12. Прибрати банки з солоними печерицями на зберігання.
Фкуснофакти
для соління придатні невеликі печериці приблизно однакового розміру.
окремо можна зробити солоні печериці з великих або перезрілих грибів, попередньо їх нарізавши.
зберігати солоні печериці в темному прохолодному місці.
термін засолювання печериць — 1,5 місяці.
за смаком, можна додати при засолюванні печериць коріандр, часник і гвоздику (на 1 кілограм печериць — 1 чайна ложка коріандру, 5 зубців часнику і 4 гвоздики).
Кількість розсолу в банку солоних печериць — на 2 сантиметри вище рівня грибів. Зайвий сік можна використовувати для приготування грибного соусу замість грибного бульйону.
готові солоні печериці використовувати як самостійну закуску, а так само в салатах і як зажарку для страв на основі овочів і м'ясних страв.