⏰ як варити печериці при засолюванні - скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки солити печериці?

10:00
варити печериці для засолювання 7 хвилин.

Всього готувати солоні печериці півгодини.

Солятся печериці 45 днів.

Як солити печериці

продукти
печериці — 2 кілограми
сіль — 150 грам
ріпчаста цибуля білий — 5 цибулин
чорний перець — 10 горошин
запашний перець — 10 горошин
лавровий лист — 2 листочка

Як солити
1. Вимити печериці, вирізати темні місця.
2. Викласти печериці в каструлю, залити водою і додати 1 столову ложку солі.
3. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити гриби на тихому вогні 7 хвилин.
4. Викласти гриби в друшляк і остудити під проточною водою.
5. Очистити цибулю, вимити і нарізати тонкими півкільцями.
6. У стерилізовані банки викласти цибулю, перці, лавровий лист.
7. Укласти печериці, кожен їх шар пересипаючи сіллю.
8. Залити гриби окропом.
9. Закрити банки кришками.
10. Перевернути банки догори дном і дочекатися охолодження.
11. Протягом 2 діб гриби осядуть — тоді слід додати нову порцію печериць, пересипаних сіллю, або печериці з інших банок до повного заповнення банок.
12. Прибрати банки з солоними печерицями на зберігання.

Фкуснофакти

для соління придатні невеликі печериці приблизно однакового розміру.

окремо можна зробити солоні печериці з великих або перезрілих грибів, попередньо їх нарізавши.

зберігати солоні печериці в темному прохолодному місці.

термін засолювання печериць — 1,5 місяці.

за смаком, можна додати при засолюванні печериць коріандр, часник і гвоздику (на 1 кілограм печериць — 1 чайна ложка коріандру, 5 зубців часнику і 4 гвоздики).

Кількість розсолу в банку солоних печериць — на 2 сантиметри вище рівня грибів. Зайвий сік можна використовувати для приготування грибного соусу замість грибного бульйону.

готові солоні печериці використовувати як самостійну закуску, а так само в салатах і як зажарку для страв на основі овочів і м'ясних страв.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?