Як варити корінь селери
знадобляться — корінь селери, вода
1. Корінь селери очистити від шкірки, і нарізати великим кубиком.
2. Додати до селери в каструлю окріп, поставити на вогонь і варити 20 хвилин.
3. Подавати з оцтової заправкою або використовувати в салатах.
Фкуснофакти
— при виборі селери слід звернути увагу на колір і структуру зеленої маси. У свіжого селери стебла світло-зеленого відтінку, з блиском. Стебла більш темного кольору грубіше на смак, проте в них міститься більше вітаміну А.особливо обачними варто бути з жовтуватим і млявим на вигляд селерою з прожилками темного кольору. Від такого рослини краще відмовитися, оскільки в ньому вже почався процес загнивання.
— стебла селери багаті вітаміном А (Здоровий Зір і імунітет), Вітамін B (робота нервової системи і енергетичний обмін на клітинному рівні), калієм (робота мозку і корекція алергічних реакцій), цинком (оновлення клітин шкіри). Сік свіжого селери має загальнозміцнюючу дію на організм.
— селера часто використовують в різних дієтах. При регулярному вживанні в їжу ця рослина допомагає скинути зайву вагу, зберігаючи життєвий тонус організму. Особливо корисно дотримуватися селерової дієти людям із захворюваннями щитовидної залози, які страждають високим артеріальним тиском, алергією, простудними захворюваннями, і в цілому для підвищення імунної системи організму.
— селера — низькокалорійне рослина. У 100 грамах стебел міститься всього 13 кілокалорій.
— у вересні-жовтні селера дуже дешевий через сезон, можна купити його побільше і зробити заготовку маринованого селери .