⏰ як зварити густе варення з полуниці? Що зробити, щоб варення з полуниці стало густим?

Як зварити густе варення з полуниці

10:00
час читання —5   хв.

щоб варення з полуниці було максимально густим, потрібно дотримуватися таких правил:

  1. насамперед, відразу після того, як полуниця дала сік, акуратно злийте його через кілька шарів марлі. А до полуниці додайте ще трохи цукру і перемішайте, щоб ягода дала ще соку. Повірте, в полуниці дуже багато рідини, тому для густоти краще злити сік (який можна проварити в сироп або пустити на заготовку компоту), ніж довго уварювати «зайвий» сироп. Та й так варення вийде більш корисним!
  2. збирайте полуницю опівдні сонячним днем, коли роса і волога максимально випарувалися. Тоді при варінні вам потрібно буде випарувати менше рідини безпосередньо з каструлі.
  3. після помиву дайте ягодам просохнути на повітрі хоча б годину. Якщо часу немає, а варення потрібно трохи, обсушити ягоди серветками
  4. Густоту додасть цукор. Розчиняючись в рідині, він зробить полуничне варення гущі. Тільки не забувайте про смак і користь — занадто нудотне варення втратить полуничний смак, а занадто солодке варення не можна діабетикам
  5. Не використовуйте воду при варінні варення. Вода допомагає швидко почати варіння, але можна обійтися без неї зовсім, якщо засипати сиру ягоду цукром і залишити на пару годин. Сік виділиться з полуниці — і тоді полуничне варення вийде густішим.
  6. якщо потрібен швидкий спосіб густого варення, після варіння використовуйте спосіб з пектином або його спеціальний різновид — квиттин .

Якщо ви зварили полуницю в варення, і в ньому виявилося занадто багато рідини, сміливо зливайте сироп — і використовуйте його як основу компоту з будь-яких ягід і фруктів.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?