⏰ як варити панір шак і скільки часу-правильний спосіб простими словами

Скільки варити панір шак?

20:00
Панір Шак варити 20 хвилин.

Як варити панір шак

продукти
листя шпинату (можна заморожені) — 400 грам
Сметана — 3 столові ложки
панір (можна замінити адигейським сиром) — 200 грам
топлене масло або масло ДХІ — 1 столова ложка
цукор — половина чайної ложки
Коріандр — 2 чайних ложки
мелений червоний перець — щіпка
Куркума — пів чайної ложки
Асафетида — щіпка, її можна замінити 1 головою лука
Гарам-масала — пів чайної ложки
Вода — півсклянки
сіль — пів чайної ложки

Як варити панір шак
1. Листя шпинату промити в прохолодній воді, висушити, нарізати соломкою довжиною 3 сантиметри, шириною — сантиметр. Якщо шпинат заморожений, спочатку його розморозити.
2. Покласти в каструлю масло, помістити на конфорку, розтопити до рідкого стану на тихому вогні.
3. У каструлі з маслом 20 секунд смажити прянощі: коріандр, червоний перець, куркуму, асафетиду (або рубаний ріпчаста цибуля), гарам-масалу.
4. Додати до смажених спецій нарізаний шпинат, тримати 10 хвилин на середньому вогні, шпинат повинен розм'якшити.
5. Панір нарізати на квадратики товщиною приблизно два сантиметри.
6. Покласти до шпинату сметану, сир, цукор, воду, сіль, розмішати, щоб сир не розчавився, варити 5 хвилин на тихому вогні.

Фкуснофакти

— для панір шака використовують домашній індійський сир панір або адигейський сир, який не кришиться.

— сир для панір шака традиційно ріжуть великими кубиками або довгими брусочками шириною сантиметр.

— панір шак подають з рисом на окремій тарілці, і пшеничними коржиками.

Асафетида — це поширена в Індії пряність, часто використовується в вегетріанскіх стравах. Це висушена смола коренів однойменного трав'янистої рослини, зовні схожого на великий фенхель. Асафетида має різкий запах, але в невеликих кількостях покращує смак багатьох страв. Через різкого запаху асафетиду називають « смола смердюча», « поганий дух», « асмаргок», « чортів кал», « Ілан», « Хінг». Замінити асафетиду в нашому рецепті можна 1 головою обсмаженої цибулі; 3 зубцями часнику, змішаними з білим перцем; суміші імбиру, чорної гірчиці, кардамону, кам'яної солі і Чилі — всього по 1 щіпці.

Гарам-масала — суміш прянощів, в яку входять гвоздика, чорний і білий перці, листя мускатного горіха, кориця, листя балабара, кмин, мускатний горіх, чорні, зелені і коричневі стручки кардамону, коріандр і бадьян.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?