як варити печінку кролика
1. Печінка кролика, якщо заморожена, розморозити і ретельно промити.
2. Викласти на дошку, зрізати жир і щільні частини, при необхідності розрізати на кілька шматочків.
3. Викласти печінку кролика в каструлю і залити водою.
4. Поставити каструлю на сильний вогонь.
5. Після закипання зменшити вогонь і через пару хвилин зняти піну, що утворюється під час варіння.
6. Варити печінку кролика 15 хвилин.
7. Печінка миттєво втрачає вологу, тому відразу після варіння використовувати в рецептах. Як правило, варена печінка йде на салати або паштет.
Рада з варіння печінки кролика
якщо печінка кролика має специфічний (але свіжий) запах, перед варінням замочіть її в підсоленій воді або молоці на 1 годину.
Салат з вареної печінки кролика
продукти
печінка кролика — 150 грам
курячі яйця — 2 штуки
яблуко не нудотно-солодке — 1 велике
ріпчаста цибуля — половинка
сир ковбасний — 75 грам
Майонез або соус для салату «Цезар» — 2 столових ложки
Як зробити салат з печінки кролика
1. Печінка кролика зварити, нарізати тонкою стружкою і посолити.
2. Голову цибулі очистити від лушпиння, зрізати з неї кореневище, і дрібно нарубати.
3. Ковбасний сир натерти на крупній тертці.
4. Курячі яйця зварити, очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці.
5. Яблуко очистити від шкірки і плодоніжки, натерти на крупній тертці.
6. У салатницю викласти терту печінку кролика, потім цибулю, яблука і яйця.
7. Посолити шар яєць, посипати салат ковбасним сиром і змастити майонезом.
8. Накрити салат і прибрати просочитися в холодильник на 1 годину.