Як приготувати ледачі голубці
продукти
Рис — 100 грам (трохи більше третини звичайної гуртки)
М'ясний фарш — 500 грам
білокачанна капуста — 700 грам (половина від середнього вилка)
Лук — 1 головка
морква — 1 середня
сіль, чорний перець — за смаком
Вода — половина склянки
томатний сік — половина склянки
рослинна олія — 3-5 столових ложок
Як готувати
- поставити варитися рис на повільний вогонь.
- цибулю нарізати тонкою соломкою і почати обсмажувати на олії в каструлі або глибокій сковороді.
- додати до цибулі натерту на дрібній тертці моркву.
- обсмажувати овочі до золотистого кольору на помірному вогні.
- додати до подзолотившимся овочам фарш.
- перемішуючи, обсмажувати 5-7 хвилин.
- додати в сковороду нашатковану капусту і перемішати.
- через 3 хвилини додати зварений до напівготовності рис.
- влити в масу томатний сік розведений з водою.
- додати сіль і мелений чорний перець.
- перемішати і накрити кришкою.
- гасити на помірному вогні до повної готовності.
Фкуснофакти
якщо ви хочете сформувати ліниві голубці в котлетки, то попередньо остудіть обсмажені овочі, для того щоб фарш не змінив своєї консистенції і не обпікав ваших рук.
ви можете додати до овочів трохи грибів, болгарського перцю, гострого перцю або навіть замінити рис на гречку — не бійтеся експериментувати з поєднанням різних інгредієнтів.
якщо у вас під рукою немає томатного соку, то ви можете замінити його на томатну пасту, обсмажити пару столових ложок разом з овочами або розвести водою і додати разом з рисом.
не переборщіть з капустою, якщо не хочете щоб її аромат домінував у вашому блюді. До того ж, чим більше буде капусти — тим більше з неї виділиться вологи під час гасіння, а значить збільшиться тривалість готування.
для того, щоб додати страві вершковий аромат можна замість води додати вершки або молоко, або розвести сметану з водою а в кінці готування додати тертий сир.


