⏰ як варити ліниві голубці. Як формувати ледачі голубці. Скільки смажити ліниві голубці перед варінням.

Скільки варити ледачі голубці?

30:00
Голубці варять в пароварці 30 - 40 хвилин. У звичайній каструлі - 20 - 25 хвилин.

Як приготувати ледачі голубці

продукти
Рис — 100 грам (трохи більше третини звичайної гуртки)
М'ясний фарш — 500 грам
білокачанна капуста — 700 грам (половина від середнього вилка)
Лук — 1 головка
морква — 1 середня
сіль, чорний перець — за смаком
Вода — половина склянки
томатний сік — половина склянки
рослинна олія — 3-5 столових ложок

Як готувати

  • поставити варитися рис на повільний вогонь.
  • цибулю нарізати тонкою соломкою і почати обсмажувати на олії в каструлі або глибокій сковороді.
  • додати до цибулі натерту на дрібній тертці моркву.
  • обсмажувати овочі до золотистого кольору на помірному вогні.
  • додати до подзолотившимся овочам фарш.
  • перемішуючи, обсмажувати 5-7 хвилин.
  • додати в сковороду нашатковану капусту і перемішати.
  • через 3 хвилини додати зварений до напівготовності рис.
  • влити в масу томатний сік розведений з водою.
  • додати сіль і мелений чорний перець.
  • перемішати і накрити кришкою.
  • гасити на помірному вогні до повної готовності.

Фкуснофакти

якщо ви хочете сформувати ліниві голубці в котлетки, то попередньо остудіть обсмажені овочі, для того щоб фарш не змінив своєї консистенції і не обпікав ваших рук.

ви можете додати до овочів трохи грибів, болгарського перцю, гострого перцю або навіть замінити рис на гречку — не бійтеся експериментувати з поєднанням різних інгредієнтів.

якщо у вас під рукою немає томатного соку, то ви можете замінити його на томатну пасту, обсмажити пару столових ложок разом з овочами або розвести водою і додати разом з рисом.

не переборщіть з капустою, якщо не хочете щоб її аромат домінував у вашому блюді. До того ж, чим більше буде капусти — тим більше з неї виділиться вологи під час гасіння, а значить збільшиться тривалість готування.

для того, щоб додати страві вершковий аромат можна замість води додати вершки або молоко, або розвести сметану з водою а в кінці готування додати тертий сир.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?