Як варити перепелині яйця всмятку
1. Закип'ятити воду в каструлі до середнього бурління — близько 3 сантиметрів, цього цілком вистачить, щоб всі яйця були в неї повністю занурені і варилися рівномірно.
2. Викласти перепелині яйця в каструлю, налаштувати середній вогонь, щоб перепелині яйця злегка підстрибували у воді. 3. Почекати від 30 секунд до 2 хвилин в залежності від бажаного ступеня смятки. 4. Злити окріп, набрати в цю каструлю холодної води — і можна подавати. Ваші перепелині яйця всмятку готові! Подивіться також
загальні правила
варіння перепелиних яєць.
перепелині яйця по секундах
для чистоти експерименту були взяті яйця однакового розміру, всі вони клалися одночасно під закип'ячену воду. Після повторного закипання води, кожні 30 секунд з каструлі виловлювалося одне яйце. Ось всі вони по порядку, вид в розрізі: яйце після 30 секунд варіння: яйце можна назвати практично сирим, білок трохи оформився, але лише біля стінок шкаралупи. Однак саме цього часу вистачить для того, щоб не заразитися сальмонельозом.
яйце після 1 хвилини: білок загус, жовток трохи оформився, але частково тече.
яйце після 1,5 хвилини: злегка оформився білок, жовток не тече і має тягучу консистенцію.
яйце після 2 хвилин варіння: повністю оформився білок, жовток не тече і має густу консистенцію.
яйця після 3 хвилин: яйце зварилося в мішечок.