⏰ як варити сабджі. Індійське овочеве рагу сабджі. Рецепт сабджі.

Скільки варити сабджі?

00:00
Сабджі варити 1 годину.

Як варити сабджі

продукти
сир панір (можна замінити на сулугуні, чечіл або адигейський сир) — 250 грам
помідор — 1 штука
картопля — 3 бульби
солодкий болгарський перець (червоний або жовтий) — 1 штука
Капуста — половина качана вагою 2 кілограми
корінь імбиру — 1 сантиметр
насіння кумина — 1 чайна ложка
листя каррі — 2 штуки
гострий червоний перець — половина стручка
мелений коріандр — 1 чайна ложка
Куркума — щіпка
сушені листя Шамбали — 1 столова ложка
Асафетида — щіпка
Масло ДХІ (можна замінити на рослинне) — 3 столові ложки
мелений чорний перець — 1/3 чайної ложки
сіль — пів чайної ложки

Як варити сабджі
1. Покласти в глибоку сковорідку масло ДХІ, поставити на тихий вогонь, розтопити масло.
2. Імбир і червоний стручковий перець помити, почистити, подрібнити.
3. Покласти в сковорідку з маслом кумін, тримати на середньому вогні пару хвилин, поки насіння не почнуть видавати Тріск.
4. Додати до насіння кумина імбир і червоний перець, тримати на середньому вогні 3 хвилини, поки імбир не придбає золотисто-коричневий колір.
5. Покласти в сковорідку зі спеціями коріандр, асафетиду, чорний перець, каррі, шамбалу, куркуму, перемішати, тримати 2 хвилини на середньому вогні.
6. Сир і почищену картоплю нарізати квадратиками завтовшки 2 сантиметри.
7. Капусту нашаткувати соломкою довжиною 4 сантиметри.
8. Болгарський перець помити, видалити насіння і плодоніжки, м'якоть нарізати квадратиками шириною 2 сантиметри.
9. Покласти в сковорідку зі спеціями сир, смажити на середньому вогні 5 хвилин до утворення скоринки.
10. Додати до сиру і спецій овочі: картоплю, капусту, перець, посолити, перемішати, смажити на сильному вогні 3 хвилини.
11. Зменшити вогонь до тихого, залити овочі 100 мілілітрах гарячої води, накрити кришкою, тримати на середньому вогні 10 хвилин.
12. Помідор опустити в окріп на 2 хвилини, вийняти, зняти шкірку, нарізати кубиками товщиною 1 сантиметр.
13. Додати помідор в сковорідку з овочами, готувати 15 хвилин під кришкою на тихому вогні.

Фкуснофакти

— Сабджі — індійське овочеве блюдо з тушкованих в соусі каррі овочів.

— з мови хінді слово сабджі перекладається як овочі.

— Сабджі подають гарячим з коржиками чапаті і вареним рисом .

— Блюдо готують з картоплі, брокколі, кабачки, капусти, помідорів і перцю, іноді додають бобові та горіхи, і навіть кокосову стружку. У соус додають шафран, мускат, гвоздику, чорний і червоний перець, корицю, горіхи, імбир, м'яту, гірчицю, зелень, часник.

— в Індії існує багато видів Сабджі. Інгредієнти, що входять в блюдо, залежать від регіону і пори року.

— індійці змішують сабджі з рисом і їдять руками або за допомогою коржі чапаті, зачерпуючи на її шматочок трохи сабджі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?