томатний соус — півсклянки
Лук — 1 голова
сіль — 2 столові ложки
перець — 2 чайні ложки
рослинна олія — півсклянки
часник — 2 зубці
продукти
знадобляться — грузді, вода, сіль, цибуля, часник, чорний перець
грузді почистити, помити, залити водою і варити 20 хвилин. Промити грузді в друшляку, злити воду, подрібнити грузді за допомогою блендера або м'ясорубки, повернути в каструлю і варити на тихому вогні з додаванням олії 20 хвилин.
ріпчасту цибулю і часник почистити і дрібно порізати. Розігріти сковорідку, налити 2 столові ложки олії, викласти цибулю і часник, обсмажити протягом 5 хвилин. Додати томатний соус, чорний мелений перець і сіль, грузді, перемішати і довести до кипіння.
готову грибну ікру розкласти по стерилізованим банкам, остудити в ковдрі і прибрати на зберігання в прохолодне сухе місце.
Фкуснофакти
— для ікри з груздів придатні як хороші, так і трохи переросли гриби.
— для ікри варені грузді можна або дрібно порізати , або подрібнити за допомогою м'ясорубки.
— для варіння ікри з груздів найбільш підходить казанок , його можна замінити товстостінній каструлею.
— Банки з ікрою з груздів можна додатково простерилізувати: закрити банки кришками, поставити в каструлю з гарячою водою (попередньо вистелити каструлю серветкою), і кип'ятити на слабкому вогні протягом 50 хвилин.