Як варити горохове пюре
продукти
Горох — 3 склянки
Вода — 9 склянок
сіль — 2 столові ложки
Як варити
1. Найбільш підходить для горохового пюре подрібнений горох. Його необхідно перебрати, промити і залити холодною водою на ніч.
2. Злити воду, в якій замочувався горох, горох ще раз промити і викласти в каструлю, куди додати також води.
3. Каструлю поставити на вогонь і довести воду до кипіння, знімаючи піну.
4. Зменшити вогонь, накрити каструлю з горохом кришкою і варити горох 2 години. Вода повинна википіти, а горох — перетворитися в пюре. Якщо горох розвалився не весь, можна додатково подрібнити його за допомогою міксера або толкушки.
як подавати горохове пюре
подавати горохове пюре з рослинним або вершковим маслом, смаженим м'ясом, грибами, зеленню, гарячим копченим м'ясом, запеченим м'ясом. Якщо горох подається на гарнір, можна посипати його дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і додати трохи часнику. На закуску до горохового пюре відмінно підійде хліб з салом.
ваш горох зварений! Можна приготувати з нього горохове пюре або горохову кашу.
Пюре і варильні гаджети
в мультиварці
продукти
Горох — 1 стакан
Вода — 2 склянки
вершкове масло — 1 чайна ложка
сіль — половина чайної ложки
як варити
1. Горох перебрати, промити, викласти в мультиварку і залити водою.
2. Налаштувати мультиварку на режим « гасіння» і варити горох 1 годину 50 хвилин.
3. Потім додати сіль і масло, перемішати.
4. Налаштувати мультиварку на той же режим і варити ще 10 хвилин.
в скороварці
продукти
Горох — 1 стакан
Вода — 3,5 склянки
рослинна олія — 2 столові ложки
зелена цибуля — кілька стеблинок
сіль — половина чайної ложки
як варити
1. Горох перебрати, промити, залити водою і залишити на 30 хвилин.
2. Злити воду, горох викласти в скороварку, залити водою і тушкувати на мінімальній потужності 1 годину.
3. Вимкнути скороварку, залишити закритою на 10 хвилин.
4. Горохове пюре подрібнити за допомогою міксера, додати рубаний зелений лук, сіль і масло, перемішати і залишити ще на 5 хвилин в скороварці настоюватися.