Як приготувати аджику з яблуками
продукти
на 2,5 літра аджики
томати — 2 кілограми
яблука — 600 грам
морква — 600 грам
болгарський перець — 600 грам
гострий перець — 4 середніх
ріпчаста цибуля — 600 грам
часник — 200 грам
рослинна олія — 400 мілілітрів
Як зварити аджику з яблуками
1. Ріпчасту цибулю, томати і болгарський перець ретельно помити, видалити живці у томатів, плодоніжки і насіння у солодкого перцю, розрізати овочі на 5 частин.
2. Помити яблука, вирізати серцевину і також розрізати на 5 частин.
3. Почистити і пошінковать морква.
4. Часник очистити від лушпиння, після чого подрібнити ножем або чеснокодавкой.
5. Гострий перець очистити, видалити плодоніжки.
6. Підготовлені продукти пропустити через м'ясорубку, далі посолити за смаком.
7. В отриману масу додати 400 мл рослинного масла, добре перемішати і варити в емальованому посуді або посуді з нержавіючої сталі 40 хвилин.
8. Після приготування аджику остудити і подавати до столу, або закрутити на зиму.
як зварити аджику з яблуками в мультиварці
1. Вимити овочі і яблука, очистити їх від серцевин і насіння, розрізати на частини.
2. Часник і
морква
ретельно подрібнити.
3. Всі продукти подрібнити в м'ясорубці, посолити, додати спеції і 400 мл рослинного масла.
4. Отриману масу ретельно перемішати, помістити в ємність мультиварки і включити режим «гасіння» на 35 хвилин. Після того, як аджика буде трохи охолоджена, вона готова до вживання або консервації.
заготівля аджики на зиму
1. Стерилізувати банки для аджики (краще вибирати невеликі баночки, тому що аджику не вживають у великих кількостях).
2. По гарячих банках розлити варену аджику з яблуками.
3. Закрутити аджику кришками, остудити і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
— Аджика з яблуками — популярна варіація традиційної аджики , якій хочеться, крім гостроти і солі, додати трохи кисло-солодкого смаку, який і надають яблука. У підсумку виходить універсальна закуска-соус — хоч на хліб, хоч до м'яса. Готувати аджику просто, всі консерванти (гострий перець і часник) — натуральні.
— для додання аджиці з яблуками яскраво вираженою кислинки у неї можна додати трохи яблучного оцту, а для пікантності – перетерті в борошно волоські горіхи.
— ніж довше варити аджику , тим густіше і тим більш концентрованою вона стає.
— ступінь гостроти можна самостійно регулювати кількістю гострого перцю в рецепті. При приготуванні аджики з яблуками можна додати улюблені спеції і зробити блюдо ексклюзивним.
— овочі для приготування аджики необхідно вибирати свіжі, без підгнилих бочків і червоточин. Це допоможе зберегти блюдо довше і не зіпсує його смак.
— помідори для страви краще вибирати соковиті стиглі і навіть трохи перезрілі, а яблука кислих сортів.
— варити аджику з яблуками рекомендується в емальованому посуді або посуд з нержавіючої сталі.
— в аджику з яблуками можна додати насіння коріандру, хмелі-сунелі, кріп, фенхель і шафран.
— калорійність аджики з яблуками — 59,3 ккал/100 грам.
— Аджика — ефективний профілактичний засіб проти вірусних захворювань , вона покращує травлення, нормалізує і підсилює обмін речовин, а підвищує апетит.
— консервована аджика з яблуками може зберігатися до 2 років, зберігаючи свої корисні і смакові властивості.
— Середня вартість продуктів для варіння аджики з яблуками в сезон — 150 грн. (на травень 2019 року в Києві).
— Аджика з яблуками ідеально підходить до м'ясних страв , використовується при приготуванні бутербродів і подається до столу у вигляді самостійної закуски.