⏰ скільки варити морс з чорниці в каструлі - на якому вогні кип'ятити, коли додавати продукти, пропорції води

Скільки варити морс з чорниці?

10:00
Морс з чорниці варити 10 хвилин після закипання.

як варити морс з чорниці

продукти морсу з чорниці
Чорниця — 300 грам
цукор — півсклянки
Вода — 1 літр

Як варити морс з чорниці
1. Відібрати чорницю для морсу, промити і обсушити.
2. Розім'яти чорницю за допомогою дерев'яної ложки або ступки, чорничний сік віджати через сито.
3. Чорничну вичавку викласти в каструлю, залити 1 літром окропу, варити 10 хвилин після закипання на тихому вогні під кришкою.
4. Додати цукор в морс і перемішати до розчинення.
5. Процідити морс з чорниці через марлю.
6. Наполягати чорничний морс до повного охолодження, потім влити свіжовичавлений чорничний сік і перемішати.
ваш чорничний морс зварений!

Фкуснофакти

— Морс — освіжаючий напій, який здавна готували на Русі. « Морс»означає воду з медом, так перекладається слово « мурса» з давньогрецької мови.

— у готовий морс з чорниці за смаком додають сік свіжого апельсина і лимона. Це хороший спосіб збагатити напій вітаміном з, адже той, що спочатку міститься в чорниці, практично повністю руйнується при варінні. Але є спосіб його зберегти: з чорниці віджати сік через марлю, а для варіння напою використовувати вичавки. Чорничний сік влити в морс після припинення нагрівання.

— у чорниці є дубильні речовини, лимонна і яблучна кислоти, магній, мідь і залізо. Чорниця і морс, приготований з неї, мають антибактеріальну і сосудоукрепляющим дією, а крім того, нормалізують роботу шлунка і кишечника. Цікаво, що чорниця однаково ефективна при діареї і запорах.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?