⏰ що робити з грибами з лісу, порядок дій після збору. Як підготувати лісові гриби до варіння

Що робити з лісовими грибами після збору?

10:00
час читання —1   хв.

1. Відразу після збору висипте гриби у великий таз, наповнений водою, і додайте у воду сіль, на літр води 1 столова ложка солі — це вже сприяє дезінфекції. Виняток зробіть для слизьких грибів (наприклад, маслюків) — їх краще чистити на суху.

2. Поставте перед тазом кілька каструль з водою, в які ви будете Сортувати гриби:
— за типом — трубчасті (з пористої капелюшком — білі, підосичники, підберезники, маслюки ) окремо, а ламкі пластинчасті ( грузи , сироїжки , опеньки , лисички та інші). Враховуйте, що всі гриби з молочком потрібно вимочувати, інакше вони зроблять страви гіркими. Це вовнянки, горькушки, грузді, рижики.
— за призначенням і розміром: скажімо, для маринування краще підійдуть дрібні опеньки, а для засолювання — великі. Явні переростки краще засушити, а з дрібних найкрасивіших — тут же зварити суп.

3. Почистіть гриби від землі, рослинності, великі гриби треба розрізати навпіл і перевіряти на черв'яків. Беріть кожен гриб і оперуйте з ним ножем. При необхідності відокремлюйте капелюшки від ніжок, а великі гриби розріжте на кілька частин. Гриби розкладайте по каструлях відповідно до призначення.

4. Очищені гриби помийте під проточною водою.

5. приготуйте гриби : трубчасті варити разом від 20 хвилин, пластинчасті від 30 хвилин. Трубчасті гриби можна смажити — без варіння. Ще гриби можна засушити або заморозити.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?