⏰ якщо Олів'є занадто гострий - що робити?

Переперчила Олів'є, що робити?

10:00
час читання —3   хв.

Олів'є — класичний новорічний салат, але його дуже легко зіпсувати, так як консервовані продукти вже містять в собі сіль і перець. Тобто, ви взагалі можете не додавати перцю — а солоні огірки будуть містити його з надлишком і цього вистачить, щоб від Олів'є старанно гріло горло. Переперчений салат олів'є можна врятувати так:

  1. приготуйте окрему порцію олів'є без приправ. Потім додайте туди переперчений салат і добре перемішайте суміш, щоб перець рівномірно розподілився по всьому блюду.
  2. додайте сметану. Вона відмінно пом'якшує гіркоту і освіжає традиційний смак улюбленого салату, а на 300-500 г салату досить 2 ложок сметани. Якщо цього молочного продукту немає під рукою, то замість нього ви можете додати звичайний майонез.
  3. поріжте в салат картоплю, відварене м'ясо, ковбасу або яйце. Ці продукти мають нейтральним смаком, тому вони вберуть в себе надлишок гіркоти. Якщо салат вийшов занадто позбавленим смаку, додайте трохи майонезу і солі.
  4. Додайте що-небудь кисленьке. Оптимальний варіант для олів'є — кілька невеликих солоних огірків. Також замаскувати перець можна також за допомогою лимонної кислоти або оцту.
  5. Якщо ви боїтеся додавати оцет або кислоту, то в такому випадку додайте в салат часточку лимона або кілька часточок апельсина.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?