скільки варити свинину?
покрокова інструкція
- Свинину помити і покласти в воду. Або в холодну воду (для бульйону), або в злегка підсолену киплячу (якщо мета — варене м'ясо).
- у перші 15 хвилин після закипання стежити за піною: знімати її за допомогою шумівки або столової ложки.
- Свинина звариться за годину-півтора, для варіння концентрованого бульйону додайте ще півгодини-годину в залежності від розміру шматка свинини. Якщо м'ясо дуже молоде і взято з м'яких частин, його готовність настане вже через 40 хвилин.
- за 10 хвилин до закінчення варіння досолити свинину.
Як варити свинину шматочками
1. Порізати свинину кубиками, в суп стороною 3-4 сантиметри, в салат стружкою товщиною 1 сантиметр.
2. Покласти шматочки в каструлю, залити водою. У бульйон влити холодну воду — стільки, скільки потрібно бульйону. А для салату потрібен крутий окріп, щоб вода з запасом покрила шматочки свинини.
3. Довести воду до кипіння, зняти пінку.
4. Варити шматочки свинини на суп 1 годину, на салат 40 хвилин. Прикрити кришкою, щоб бульйон не википав.
простий суп зі свинини з горошком
продукти
Півкіло свинини, велика банка консервованого горошку, півкіло картоплі, грам триста моркви, голова ріпчастої цибулі, лавровий лист, будь-які спеції і зелень — за смаком.
Рецепт супу зі свинини з горошком
Налити каструлю в воду, покласти свинину, поставити на вогонь і варити 25 хвилин після закипання. Порізати тонко цибулю, кубиками 1 сантиметр — картопля, тонкими кружальцями — морква. Закинути картоплю в киплячий бульйон, через 5 хвилин — морква і цибуля. Ще через 5 хвилин — зелений горошок. Варити ще 5 хвилин. Подавати з зеленню.
Фкуснофакты
варена свинина — дуже просте блюдо, воно є практично універсальним. Провівши всього 20 хвилин для початку варіння на кухні, в результаті ви отримаєте повноцінне гаряче блюдо, яке можна подати з соусом або гарніром, або остудити, нарізати і подати як закуску на бутербродах.
яке м'ясо вибрати для варіння
для варіння бульйону більше підійде свинина на кістці, тоді бульйон буде більш наваристим. Для салатів відмінно підійдуть будь-які нежирні філейні частини.
враховуйте, що свинина жирніше і калорийней яловичини: калорійність вареної свинини — 349 ккал/100 грам. Самим « дієтичним» шматком вважається свиняча вирізка — 142 ккал/100 грам.
Як визначити готовність
визначити готовність вареної свинини можна, проткнув її ножем: якщо м'ясо зварено, то ніж практично без зусиль пройде в м'ясо.
варимо свинину правильно
для безпеки дуже важливо довести свинину до повної готовності. Смак недовареною свинини майже не відрізняється від готової, визначити готовність по м'якості для недосвідченого кулінара може виявитися занадто складним. Тому варто варити свинину за часом, а після закінчення часу або припинити варіння, або доварювати за смаком.
готуємо смачну свинину
звичайні приправи для варіння свинячого бульйону — цибулина, морква, чорний перець горошком, лаврушка. Приправи для салатної свинини слід класти в залежності від рецепта салату. Варена свинина дуже любить трави, в тому числі і пряні — пастернак, цибуля порей, селера, петрушка, шафран, базилік, кінзу. Просто додайте будь-які спеції з нашого списку на початку варіння.