⏰ як зварити компот з ранеток-способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Скільки варити компот з ранеток

20:00
Компот з ранеток на зиму готувати 20 хвилин .

як варити компот з ранеток

пропорції компоту з ранеток
на банку 3 літри
яблука ранетки — 1 кілограм
цукор — 300-500 грам в залежності від кислоти ранеток
Вода — 2 літри
спеції (аніс, кориця, горошини перцю) — за смаком

пропорції компоту з ранеток на зиму
1. Ранетки перебрати: для компоту придатні гладкі, щільні, стиглі плоди. Ранетки ретельно вимити.
2. Банки простерилізувати, наповнити їх ранетками на половину обсягу.
3. Залити ранетки окропом, накрити і залишити на 10 хвилин.
4. Злити воду в каструлю, викласти в неї цукор, розчинити цукор і довести до кипіння, варити 5 хвилин.
5. Банки з ранетками залити киплячим сиропом, закатати і охолодити.
6. Зберігати компот з ранеток при кімнатній температурі.

Компот з ранеток в мультиварці
1. Ранетки викласти в мультиварку.
2. Спеції зав'язати в полотняний мішечок, покласти в мультиварку.
3. Додати цукор, залити ранетки окропом і налаштувати на режим «гасіння».
4. Варити компот 15 хвилин і потім, не відкриваючи мультиварку, настояти протягом 20 хвилин.
5. Видалити спеції, компот розлити по банках і закрутити.

Компот з ранеток в хлібопічці
хлібопічка вміщує малу кількість інгредієнтів, використовуйте в 3 рази менше продуктів!
1. Яблука викласти в відерце хлібопічки.
2. Влити окріп, в якому був розведений цукор.
3. Налаштувати хлібопічку на режим «Джем» і варити компот з ранеток 20 хвилин.

Фкуснофакти

— Ранетки — дрібноплідний сорт яблук , їх часто називають «райськими яблучками» за красу і чудовий аромат.

— Ранетки мають терпким смаком , їх використовують для виготовлення варення, джемів і компотів.

— для додання компоту з ранеток насиченого винного кольори , необхідно на трилітрову банку додати 15 ягід чорноплідної горобини.

— якщо компот з яблук-ранеток готується без кип'ятіння, в ньому зберігаються вітаміни з, Е і групи в.

— Компот з ранеток має багатий мінеральний склад . Напій містить корисні для серця калій і магній, в ньому є поліпшує склад крові залізо, а також необхідні для росту кісткової тканини і підтримки обміну речовин в організмі фосфор і кальцій.

— якщо компот з ранеток помутнів, такий продукт не рекомендується вживати в їжу. Швидше за все, компот зберігали на світлі або нещільно закрили банки.

калорійність компоту з ранеток становить близько 95 ккал/100 грам, цей показник залежить від кількості доданого цукру.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?