⏰ як варити варення з груш з лимоном - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з груш з лимоном?

15:00
Варення з груш з лимоном готувати 1 добу.

Як варити варення з груш з лимоном

продукти
груші — 1,5 кілограма
Вода — 250 мілілітрів (1 склянка)
цукор — 800 грам
Лимон — 1 штука

підготовка продуктів 1. Ретельно вимити і обсушити 1,5 кілограма стиглих груш і лимон.
2. Груші очистити від шкірки, розрізати навпіл, видалити насіннєву коробочку і суцвіття.
3. Нарізати груші часточками шириною приблизно 4 міліметри.
4. У маленьку каструлю влити 250 мілілітрів води і поставити на середній вогонь.
5. Всипати в каструлю 400 грам цукру; розмішувати цукор до тих пір, поки не вийде однорідна маса.
6. Після отримання густого сиропу додати в каструлю залишилися 400 грам цукру і розмішати.
7. Знизити вогонь до мінімального і варити сироп ще 5 хвилин.
8. Ретельно вимити 1 лимон.
9. Вимитий лимон разом з шкіркою нарізати на кубики стороною 1 сантиметр кожен.

Як варити варення з груш з лимоном
1. Нарізані пластини груш викласти в каструлю.
2. Залити груші підготовленим цукровим сиропом і поставити на тихий вогонь.
3. Дочекатися закипання варення і зменшити вогонь до тихого: варення має варитися при слабкому бурлінні.
4. Варити варення 15 хвилин, ретельно помішуючи дерев'яною мискою.
5. Через 15 хвилин вимкнути вогонь і дати йому настоятися 2-3 години.
6. Потім на невеликому вогні уварити варення ще 15 хвилин.
7. Вогонь вимкнути і дати настоятися варення 2-3 години.
8. Додати в варення нарізані кубики лимона.
9. Варити варення з груш з лимоном 25 хвилин.
10. Готове варення розлити по підготовленим банкам.

Фкуснофакти

— варення з груш з лимоном можна подавати як десерт і начинок для пирогів.

— варені пластинки груші в такому варення нагадують солодкі цукати. Додавання лимона надає десерту легку кислинку.

— варення з груш може бути начинкою здоби, а також млинців.

— для варення рекомендується вибирати стиглі, цілі плоди груші без гнилі, червоточин і пошкоджень, так як зіпсовані плоди можуть погіршити смак варення.

— при варінні варення потрібно звертати увагу на твердість груш: якщо фрукти тверді, то варення має варитися довше, якщо м'які — менше.

— у готовому варення пластини груш стають прозорими і при цьому не розвалюються.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?