⏰ чи можна варити агрус з хвостиками при приготуванні варення

відрізати чи хвостики у агрусу для варення

10:00
час читання —3   хв.

залишати або видаляти хвостики з агрусу для варіння варення, кожна господиня вирішує індивідуально. На терміні зберігання і витраті цукру наявність хвостиків ніяк не позначається. Однак є важливий нюанс. Справжнє варення з агрусу, яке ще отримало назву «царське варення», вариться з трохи недозрілих ягід з обов'язковим видаленням хвостиків і насіння. Тільки в цьому випадку можна отримати однорідне і досить густе варення. Тому, якщо ви хочете отримати дуже смачне і якісне ласощі, необхідно видаляти хвостики. Їх досить просто обрізати кухонними або манікюрними ножицями. За бажанням, ви також можете приготувати варіант «для ледачих», перетерши плоди разом з хвостиками в однорідну масу блендером або комбайном. Але в цьому випадку у вас вийде звичайне варення, що не має відношення до царського частування. Почитайте про всі нюанси підготовки агрусу для варення .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?