Зрази картопляні з грибами

10 6 60 хв.

Запропоную свої улюблені картопляні зрази з грибами на обід. Це просто.

Продукти
  • Для картопляного тіста:
  • Картопля — 7-8 шт. (близько 0,9-1 кг)
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Олія рослинна — 2 ст. ложки
  • Борошно — близько 2 склянок
  • Для начинки:
  • Гриби свіжі (печериці, опеньки, рижики і т. п.) — 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Масло рослинне — 20 мл
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Для смаження:
  • Олія рослинна — скільки піде
Покрокове приготування

Шаг №1

Картоплю помити, викласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Варити на середньому вогні до готовності (близько 20 хвилин). Воду злити, картоплю остудити.

Шаг №2

Поки вариться картопля, зробити начинку. Цибуля ріпчаста очистити, помити, дрібно нарізати кубиками.

Шаг №3

Гриби помити, нарізати шматочками.

Шаг №4

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти цибулю, обсмажити до рум'яного кольору, помішуючи, на середньому вогні (2-3 хвилини).

Шаг №5

Викласти до цибулі гриби. Тушкувати все разом, помішуючи, близько 5 хвилин. Посолити, додати спеції за бажанням. Перемішати.

Шаг №6

Картоплю очистити.

Шаг №7

Пропустити через м'ясорубку картоплю.

Шаг №8

У миску до картоплі вбити яйця. Посолити, поперчити. Додати олію і борошно.

Шаг №9

Перемішувати все рукою.

Шаг №10

Замісити м'яке картопляне тісто.

Шаг №11

Тісто розділити на 2 частини. З кожної частини сформувати ковбаску.

Шаг №12

Ковбаску нарізати шматочками, зробити з них кружечки.

Шаг №13

Розім'яти рукою кружечки, викласти на них начинку (приблизно по 1 ч. ложці). Сформувати котлетки-зрази.

Шаг №14

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти зрази. Смажити на середньому вогні до рум'яного кольору з усіх сторін (близько 5 хвилин). Так посмажити всі зрази.

Шаг №15

Зрази картопляні з грибами готові.
Приємного апетиту!

Вгору