Зелений борщ з фрикадельками і селерою

10

Цей мій рецепт можна використовувати як шаблон. Ви можете в нього додати якийсь улюблений компонент або прибрати те, що не особливо хочете спостерігати в своїй тарілці. Це все залежить від вашого смаку.

Продукти
  • Свинина – 300 грам
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Корінь селери – 80 грам
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Щавель заморожений або свіжий — 1 пучок
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Запашний перець горошком – 3 шт.
  • Чорний мелений перець — за смаком
  • Сіль — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Необхідні інгредієнти для зеленого борщу з фрикадельками: свинина, картопля, яйця, корінь селери, ріпчасту цибулю, заморожений або свіжий щавель, лавровий лист, запашний перець горошком, чорний мелений перець, сіль.

Шаг №2

Як приготувати зелений борщ з фрикадельками і селерою:

Першим ділом приготуйте фрикадельки. Для цього м'ясо помийте і пропустіть його через дрібне сито м'ясорубки. Ріпчасту цибулю очистіть і також пропустити через м'ясорубку.

Шаг №3

Приправте фарш чорним меленим перцем, сіллю і добре перемішайте протягом 5 хвилин. Це необхідно для того, щоб м'ясо виділив клейковину, за рахунок якого будуть триматися фрикадельки.

Шаг №4

Тепер сформуйте круглі фрикадельки розміром з волоський горіх.

Шаг №5

У каструлю налийте питну воду, додайте лавровий лист і відправте на плиту варитися бульйон.

Шаг №6

Тим часом очистіть, вимийте і подрібніть, як показано на фото картоплю і корінь селери.

Шаг №7

Відразу ж відправляйте їх варитися в каструлю до фрикадельок. Туди ж покладіть запашний перець горошком.

Шаг №8

Проваріть бульйон майже до готовності картоплі і опустіть в каструлю заморожений щавель. Розморожувати його попередньо не треба, він сам розтане в каструлі від гарячої температури.

Шаг №9

Яйця відваріть 15 хвилин до крутого стану, охолодіть, очистіть і поріжте шматочками будь-якого розміру, як вам більше подобається.

Шаг №10

Через 5 хвилин після закладки щавлю покладіть в борщ яйця.

Шаг №11

Відкоригуйте смак борщу сіллю і чорним меленим перцем. Проваріть всі продукти разом близько 5 хвилин і подавайте ароматний і смачний зелений борщ з фрикадельками до столу.

Вгору