Зелений борщ по-одеськи

Нет фото
4 40 хв. 60 хв.

Читала майже всі рецепти, що є, але не знайшла той, яким користуюся я! З дитинства не любила супи, але з віком все більше і більше хочеться згадати запах дитинства, тому вирішила поділитися цим рецептом. Зелений борщ дуже легкий у приготуванні, і для нього нам знадобиться багато зелені!

Продукти
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Щавель — 2 пучка
  • Цибуля зелена — 2 пучка
  • Шпинат — 1 пучок
  • Сіль (або приправа вегета) — 0,5 ч. л.
  • Яйця — 4 шт.
  • Для бульйону:
  • Яловичина — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морква — 1 шт.
  • Лист лавровий — 2-4 шт.
  • Сіль — 1 ст. ложка
Приготування

Як робити: Зелений борщ по-одеськи? Дуже просто читайте далі...

1. Для початку я роблю бульйон з яловичини (можна варити і пісний борщ).

2. Коли бульйон готовий, я виймаю м'ясо, промиваю приблизно півсклянки рису і опускаю його в бульйон.

3. Поки вариться рис, я нарізаю всю зелень: пучок шпинату, два пучка зеленого цибулі, пучок кропу, два пучка щавлю.

4. Після цього розігріваю на невеликому вогні сковорідку, додаю столову ложку рослинного масла, опускаю всю зелень у сковорідку і тушу її до тих пір, поки вона не змінить свій колір.

5. У той же час варимо 4 яйця, остудимо і дрібно наріжемо.

6. Як тільки рис звариться, перевіримо бульйон на смак ще раз (так як рис вбирає сіль), якщо треба, додаємо. Після цього яйця разом з готовою зеленню додаємо в бульйон.

7. Варимо зелений борщ ще 15 хвилин — і він готовий! Якщо для вас смак не досить кислий, можна видавити часточку лимона. Зі сметанкою — чарівно!:)

Всім приємного апетиту!:)

Вгору