Зефір яблучний

6

Рецепт зефіру включає для приготування цього смачного частування не желатин, а продукт під назвою агар-агар (або просто агар), одержуваний з водоростей. Агар набагато корисніше желатину і має у багато разів більшими желирующими властивостями. Якщо у вас є агар, то стане в нагоді цей рецепт зефіру яблучного.

Продукти
  • Яблука — 400 г
  • Цукор — 3-5 ст. ложок
  • Вода — 1,5 склянки
  • Агар — 5 г
  • Білки — 6 шт.
  • Кислота лимонна — на кінчику ножа
Покрокове приготування

Шаг №1

Готують продукти для приготування зефіру.

Шаг №2

Як приготувати яблучний зефір:

Розігрівають духовку. Яблука миють, укладають на деко і запікають при температурі 180 градусів до м'якості — 20-40 хвилин в залежності від сорту. Запечені яблука протирають крізь сито.

Шаг №3

Промитий агар заливають холодною водою по вказаній нормі (зазвичай 1 ч. л. на 1 склянку води) і залишають на 3-4 години для набухання.

Шаг №4

Потім у цій же воді агар ставлять на вогонь. Як тільки суміш закипить, додають цукор і варять кілька хвилин (3-5 хвилин) негустий сироп.

Шаг №5

Після цього, додають протерте яблучне пюре і повторно доводять до кипіння.

Шаг №6

В цей час збивають білки.

Шаг №7

У збиті білки вливають тонкою цівкою гарячий сироп, не перестаючи збивати масу.
Розводять лимонну кислоту в столовій ложці води. У суміш додають розведену в столовій ложці води лимонну кислоту.

Шаг №8

Теплий зефір розливають у форми або на деко, змочений водою, і охолоджують.

Шаг №9

Яблучний зефір з агаром готовий!

Зефір на агарі можна готувати з малини, полуниці, абрикосів та інших ягід і плодів. При цьому рецепт зефіру залишається тим же.
Також зефіром можна заливати поверхню торта.

Вгору