Запіканка з кольорової капустою і кабачками

10

Цінителі овочевих страв оцінять цей рецепт з кольоровою капустою і кабачком. Ніжна запіканка трохи схожа на овочеву лазанью, тільки без соусу.

Продукти
  • Для тіста:
  • Яйця — 1-2 шт.
  • Борошно — 250-270 г
  • Сіль — 1 щіпка
  • Для начинки:
  • Капуста цвітна — 600-700 г
  • Кабачки — 2-4 шт.
  • Цибуля — 3 шт.
  • Масло вершкове — 3 ст. ложки
  • Олія оливкова — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна — 1 ст. ложка
  • Сіль — 0,75 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для запіканки з кабачків і цвітної капусти:.

Шаг №2

Як приготувати запіканку з кольоровою капустою і кабачками:

Щоб замісити тісто змішайте борошно, яйця і сіль. Ретельно вимісити і відкладіть.

Шаг №3

Вимийте цвітну капусту розберіть на суцвіття і варіть на пару протягом 45 хвилин.

Шаг №4

Потім злийте воду і протріть капусту через сито або подрібніть блендером.

Шаг №5

Вимийте кабачки, очистіть і наріжте їх пластинками товщиною 0,75-1 см

Шаг №6

Посоліть (0,25 ч. ложки) і поперчіть (1 щіпка).

Шаг №7

Очистіть цибулю, помийте і поріжте його.

Шаг №8

У сковороді розігрійте вершкове (1 ст. ложка) і оливкове масло і пасеруйте цибулю.

Шаг №9

Додайте пюре з цвітної капусти, приправте сіллю і перцем, дайте настоятися 2 хвилин.

Шаг №10

В іншій сковороді розжарте 1 ст. ложку вершкового масла і підрум'яньте кабачки, посоливши і поперчив. Для цього смажте їх на середньому вогні спочатку 2-3 хвилини з одного боку, а потім 1-2 хвилини з іншого боку.

Шаг №11

Качалкою розкачайте тісто в тонкий пласт, наріжте його на прямокутники.

Шаг №12

Закип'ятіть велику кількість води, додати рослинне масло і сіль. В киплячу воду на 1-2 шт. опускайте прямокутники тіста, зваріть у великій кількості киплячої солоної води з додаванням соняшникової олії до напівготовності — 3-4 хвилини.

Шаг №13

Виймайте листочки тесту, як тільки вони будуть спливати, і опускайте їх у миску з холодною водою.

Шаг №14

Потім викладайте на вологу серветку (тканинну) або рушник.

Так зваріть всі прямокутники.

Шаг №15

Увімкніть духовку.

Деко злегка змастіть маслом.

На злегка змащеному олією деку в один шар додайте листочки тесту (чверть від загальної кількості — у мене це два листочки).

Шаг №16

Потім — шар капустяної начинки (третина).

Шаг №17

Викладіть частину кабачків (третина скибочок).

Шаг №18

Продовжуйте викладати інгредієнти шарами, поклавши останнім шаром листочки тесту.

Шаг №19

Змастіть зверху вершковим маслом.

Поставте в духовку при температурі 200 °С приблизно на 15 хв.

Шаг №20

Подавайте запіканку з кольоровою капустою і кабачками дуже гарячою.

Вгору