Запіканка Пастицио

9 7

Грецька запіканка з макаронів, м'яса та сиру. Блюдо заслуговує кращих кулінарних епітетів - дуже смачне, соковите, смачне, апетитне і поживне.

Продукти
  • Масло рослинне - 2 ст. л.
  • Часник раздавленый - 4 зубки
  • Цибуля ріпчаста, нарізаний - 2 шт.
  • Яловичина мелена - 1 кг
  • Помідори нарізані, без шкірки (консервовані) - 1 кг
  • Вино сухе, червоне - 1 стакан
  • Бульйон яловичий - 1 склянка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Суміш сушених пряних трав - 1 ч. л.
  • Сіль
  • Перець
  • Макарони «зити» (великі, порожнисті всередині) - 350 г
  • Яйця, злегка збиті - 3 шт.
  • Йогурт несладкийй, жирний (грецька) - 2 склянки
  • Сир (солоний, твердий, з овечого молока) тертий - 2 склянки
  • Мускатний горіх тертий - ½ ч. л.
  • Сир «Чеддер» тертий - ½ склянки
  • Салат-латук
Приготування

Як робити: Запіканка Пастицио? Дуже просто читайте далі...

Розігрійте масло в сковороді на середньому вогні. Обсмажте часник і цибулю протягом 5 хвилин. Додайте мелене м'ясо, збільшіть вогонь і готуйте фарш до коричневого кольору (приберіть зайвий жир). Додайте помідори, вино, бульйон, лавровий лист і трави. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 40 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком.

Розігрійте духовку до 175 градусів. Тим часом відваріть макарони у підсоленій воді (не переварюйте). Відкиньте на друшляк і рівномірно викладіть на дно жаростійкої посуду. Залийте половиною збитих яєць. Зверху викладіть м'ясний соус.

Змішайте йогурт, яйця, що залишилися, овечий сир і мускатний горіх. Залийте цією сумішшю макарони з м'ясом. Посипте чеддером і запікайте 40 хвилин до золотистого кольору. Подавайте пастицио з листям салату.

Приємного апетиту!

Вгору